Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Sziasztok!
Magyar lány vagyok és van egy roma barátom akivel 3 hónapja együtt vagyok már. És anyukám nem igazán szeretné öt elfogadni.. Mert nekem volt már 2 roma fiúval kapcsolatom őket nagy nehezen elfogadta(hosszú idő után) .. De ők egy idő után eldobtak és ki használtak. Viszont a mostani barátomnál ezt én egyáltalán nem érzem, hogy ki akarna használni (semmi hátsó szándéka nincs) . De anyukám nem bízik ebben a fiuban, és mindig aztmondja hogy a másik kettő is elszomoritott mert sirtam miattuk stb... Meghogy az összes roma származású ember rossz. És hiába mondom anyának, hogy ez a fiú nem olyan mint azok akikkel eddig voltam, normális velem és tisztelettudo... A családja is normális (beszéltem velük neten keresztül és normálisan állnak hozzám). Nem tudom mit csináljak... Hogyan tudnám elfogadtatni anyával a barátomat? Akármit mondok neki ő csak az ő vèlemènyèt mondja, és ettől nem tágít..
17/L
"...mostani barátomnál ezt én egyáltalán nem érzem, ..."
Miért? Az előzőeknél érezted?
Elhitted volna, ha valaki azt mondja elfognak hagyni?
#1 válaszoló
Én is pontosan így gondolom ahogy te le írtad. Viszont akárhányszor elkezdek neki beszélni a fiúról csak azért, hogy talán kicsit meg enyhüljön ideges lesz és elkezdi mondani amit bele írtam a mondandomba, hogy minden roma rossz stb... De talán ha tényleg látja azt, hogy vele tényleg boldog vagyok akkor idővel csak elfogadja ezt a tényt.. Persze az se biztos, hogy, egyáltalán tartós kapcsolat lesz e vagy sem.
Igazából ha szereted a fiút, akkor maradj vele és senki véleménye ne tántorítson el! Attól, hogy más mint te, még szeretheted, és lehettek együtt boldogak. Ha jók a megérzéseid felé, akkor bízz bennük. Anyukádnak is tiszteletben kell tartania a döntésedet, de viszont neked vállalnod kell a következményeit! Igaz, hogy az előző két roma származású barátod megbántott, de ez ne tántorítson el, hiszen nem biztos hogy ő ugyanolyan. Bízz benne és szeresd, ha megérdemli. Ha viszont ő is megbánt, akkor legalább megtanultad, hogy ne kezdj ki többé roma fiúkkal... Három hónap azért nem kevés, valljuk be, és azalatt kiismerhetted már a fiút. További sok boldogságot nektek <3
Ugyebár a legtöbb roma származású ember nem tiszteletteljes életet él, lop, hazudik, stb.. De belőlük is van egy szűk réteg akik normális emberek, csak sajnos a származásuk miatt elítélik őket. És anyukádtól se ijedj meg, ő csupán félt téged. És nem értem azokat, akik minden romát elítélnek, mert ahogy mondtam, belőlük is vannak normális, tisztességes emberek, úgy, ahogy a magyar nemzetségű emberekből is vannak tiszteletlen, törvényszegő egyedek.
#8. Válaszoló (PinkPrincessQueen)
En is teljesen ugyan azon a véleményen vagyok mint amin te is :). Ugyan úgy a Magyaroknál is van jó ember és rossz ember is mint ahogy a Roma embereknél is.. Csak sajnos náluk több a rossz mint a jó :(. De én úgy látom, hogy az én barátom a jó romák közé tartozik.. Ahogy írtam is a ki írásba, tisztelettudo, illedelmes és aranyos velem :). Anyumat pedig valahol megértem.. Hiszen fél, hogy ebbe a fiúba is csalódni fogok, és így már nem igen ad neki esélyt.. De (remélem) idővel be fogja látni, hogy a mostani barátom nem olyan mint azok akik voltak. És persze hiszem, hogy, anyukám idővel elfogja fogadni a barátomat :). Csak türelmesnek kell lennem.. Mert úgy is tudom, hogy milyen :). És köszönöm szépen a jó kívánságod! :) Én tudom, hogy a mostani barátommal tartós kapcsolatom lesz. Annak ellenére is, hogy én Magyar vagyok ő pedig Roma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!