Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pár napja összejöttem valakivel. Amikor megöleljük egymást érzem hogy büdös. Kezdek undorodni tőle. Megmondjam neki. Nem akarom megbántani, elveszíteni. Lehet hogy ilyen a testszaga. Mit tegyek? 16 L
Hát ez azért ciki :D
Én tudom magamról, hogy izzadós vagyok amin nem segít, hogy mindíg melegem van.
De ezen lehet korrigálni, pl hónaj szörtelenítés, alapos mosdás, dezodor és hintőpor.
Legjobb megoldás amire talán nem sértődik majd meg, vegyél neki majd egy ilyen axe csomagot vagy valamit (dezodor, tusfürő, parfüm) hátha használná, mivel tőled kapta.
Amúgy valószínűleg nem működik köztetek a kémia se. Nem véletlenül mondják ezt, ha a másik embernek eltérő az immunrendszere akkor az ő szaga vonz. Volt olyan, hogy edzés után fullra le voltam izzadva, de két csaj is megkérdezte, full komolyan, hogy milyen parfümöt használok mert ez nagyon bejön nekik. Meg nekem is az egyik párom mikor meg volt izzadva számomra kellemes volt az illata. Jó adott azért magára, de pl mikor az egész napot együtt töltöttük és meleg is volt mi meg össze vagyunk bújva akkor azért kicsit izzad az ember.
Amúgy lehet a ruhájának is poshadt szaga.
Szerintem is az a helyzet, hogy nem működne köztetek a kémia.
Páromnak akkor imádom a legjobban az illatát, ha dezodor nélkül edzett és totál leizzadt. Az izzadság teli van hormonokkal, az vonzza szexuálisan a másik nemet. Ha nem bírod már az alap testszagát se, akkor nem hiszem, hogy valaha is vonzódni fogsz hozzá.
De ettől függetlenül azért szólj neki, lehet, hogy valami egészségügyi dolog áll a túlzott izzadás hátterében
Egyébként így van ahogy írják. Régebben ezt nem hittem volna, de egyszer a metrón állt mellettem egy lány és volt egy kis hónaljszaga és ilyen vegyes érzéseim voltak, egyrészről tudtam, hogy izzadságszag, másrészt pedig egy kicsit vonzó volt ennek ellenére.
Én is azt mondom, mint itt az előttemszóló, hogy ki kellene deríteni, hogy mi a szag forrása. Maga a teste, vagy a ruha, amibe beleizzadt vmikor, aztán felvette újra, amikor találkoztatok.
Egyik eset se jó! Férfiaknál az alap dolog a tusfürdő-izzadsággátló + sampon + fogkrém + dezodor/jobb esetben vmi jobb parfüm.
Nem mindegy, hogy egyszeri eset vagy állandóan ilyen szaga van. Előfordulhat, pl. olyan helyen volt, ahol akaratlanul is büdös lesz az ember; füsttől, fizikai munka, esetleg akár állatok között. Bárkivel előfordulhat nem megfelelő mennyiség dezodort használ vagy épp elfelejti rohanás közben reggel. Volt egy ismerősöm, akinek a szülei dohányoztak otthon a lakásban, és a ruhái, ha ki voltak teregetve, egyszerűen bevették a szagot. Büdös volt, de ebből kifolyólag.
A másik véglet, meg, hogy egyszerűen igénytelen. Koszos ruha, nem fürdik.
Másik lehetőség, hogy ilyen a természetes szaga, akár valami betegségből kifolyólag.
Ja, és, ha tudod a szag okát-forrását, akkor dönts el, hogy mi tévő legyél. pl tolerálod-e, ha nem tehet/tehetett róla, hogy ilyen és elfogadod.
Vagy, ha önhibájából ilyen, és jelzed finoman, akkor hogyan reagál rá.
Nem mindig érezzük a saját szagunkat, az agyunk képes hozzá szokni egy idő után a szagokhoz, és nem vesszük érzékeljük, mert ez lesz az alap.
Mindenképp mond el neki. Sajnos a megsértődést nem tudod teljesen elkerülni :/
Lányként én is sokkal izzadósabb vagyok, állandóan melegem van. Rendszeresen tisztálkodom, figyelek a higiéniára, de mire beérek a suliba teljesen kész vagyok. Dezodort és parfümöt is használok ezek mellett, de még így is szégyellem magam:/
Finoman próbáld a tudtára adni, ne rohand le, és biztosítsd arról hogy nem rosszindulatból mondod (ez természetes, de ő akár támadásnak foghatja fel).
Érdemes kideríteni a kellemetlen szag forrását is, mert nem mindegy hogy a természetes testszaga ilyen-e, vagy esetleg a ruhái okozzák, vagy a higiénia hiánya. Akármi is legyen, el kell neki mondanod, mert ha nem szólsz semmit az a kapcsolat rovására mehet. Egyébként egészségügyi problémák is állhatnak mögötte, a kellemetlen száj és testszag mögött például anyagcsere problémák is állhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!