Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
#6 Ne felejtsd el, kamaszokkal beszélsz, úgysem fogják megérteni, hogy mit írsz. Majd, ha benő a fejük lágya.
Kérdező, igen, sok... Rengeteg.
28/F
Ha még gyereket is akarnak, akkor mindenképpen sok; ha az egyik fél tini, akkor meg aztán végképp sok.
Lehetsz szerelmes valakibe, aki ennyivel idősebb, ábrándozhatsz róla,mert az tök jó dolog, ha feltölt ez az érzés, hogy végre van, akit szerethetsz, de ne tervezz vele szerintem semmit; sok az a 20 év. Szóval ábrándozni ábrándozhatsz róla, meg lelkesedhetsz érte; de ilyen kapcsolatba én nem mennék bele, ahol 20 év a korkülönbség; az két évtized!!
#12 Nem, tévedsz, én már a legelején megértettem, hogy te mit írtál. Itt most inkább te vagy az, aki nem érti, amit én írtam.
A törvény még mindig nem egyenlő a valósággal. Ha ezt nem érted meg, vagy hogy egyáltalán miért írtam ezt, akkor ott nagyon nagy gondok vannak.
Használd egy picit az agyadat is és ne csak okoskodj.
Vagy most komolyan le kell írjam, hogy ezt most pontosan hogyan is értettem? :/
Szexuális vissza élés... Beleegyezési korhatár... Semmi érettségi különbség nincs egy 13 éves és egy 14 éves közt... Szerintem, ha ezt a hármat összerakod, akkor megérted.
Az meg, hogy szerinted az számít morálisan helyesnek, amit te annak tartasz, oltári nagy baromság.
Ezt remélem azért nem kell elmagyaráznom, hogy miért.
Feleslegesen pontozol le.
A törvény szerint egy 13 éves, 11 hónapos és 28-31 napos lányt megdugni még szexuális visszaélésnek számít, de egy 14 éves és egy 1 másodperces lányt megdugni már nem számít annak, ha ő is akarta. Azaz egy nap, perc, másodperc marha sokat számít, tényleg... Érted már a lényeget?
Ha nem, akkor így jártál.
Így van. Valahol meg kell húzni a határt. Ha 18év lenne mint pár amerikai államban akkor 17éves 364napossal is visszaélésnek számítana.
Amit nem értesz, hogy a morál szubjektív, a törvény pedig objektív. Általában a többség morálját követi, de nem mindig.
Azt gondolod a te morálod jobb, mint másoké, de ez nincs így, nincs semmilyen univerzális morál, amihez viszonyítva jobb vagy rosszabb lenne. De eltértünk a témától. A lényeg, hogy nem alkalmazhatsz egy jogi kifejezést olyan cselekedetre, ami a te vagy akár a többségi társadalom moráljának nem felel meg.
#17 De értem, de te valamit még mindig nem értesz. :D
Na mindegy.
A 4-es válaszodra reagáltam amúgy, miszerint 14 év alatt számít csak szexuális visszaélésnek. Igen, igazad van, de csak a törvény szerint. Vagy szerinted, ha 13 év lenne a beleegyezési korhatár, akkor nem számítana annak? A törvény csak egy írás, ami sajnos könnyen felülírhatja a valóságot.
Az meg, hogy morálisan mi a helyes, ennél sokkal bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!