Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Hogy tudom magam ezen túltenni?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudom magam ezen túltenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A párommal 3 évig voltunk együtt, nagyon sok időt töltöttünk együtt, nagyon szerettük egymást. Nyáron volt egy nagyobb összeveszésünk, ami miatt külön voltunk egy hónapig. Aztán véletlen folytán találkoztunk, kiderült, hogy közben lett barátnője, de még is megcsókolt és együtt töltöttünk egy egész délutánt, olyan volt, mintha együtt lettünk volna megint. Aztán közölte, hogy ő ezt nem szeretné folytatni. Rettentően kihasználtan érzem magam emiatt. Váratlanul szakított a barátnőjével és összejöttünk, remélve hogy minden a régi lesz. Tanulmányaink miatt külön városba kerültünk és egy hét után szakított velem, mert ő nem bírta a távolságot és a heti egy találkozást. Teljesen szétestem... Beleadtam mindent, figyeltem rá, a legjobb formámat hoztam, ö még is otthagyott. Úgy érzem, hogy csak a szexre kellettem neki, és nagyon rosszul érzem azóta magam. Ráírtam egy közös ügy miatt, és rendkívül bunkó és lekezelő stílusban közölte velem, hogy van barátnője, és nem akar neki magyarázkodni. Mintha nem is ugyanazzal az emberrel beszeltem volna, mint akivel együtt voltam... a lényeg a lényeg, hogy azóta nagyon rosszul érzem magam. Pánikbetegség alakult ki nálam, szorongok, letörtnek és depressziósnak érzem magam. Úgy érzem nem tudom túl tenni magam ezen. Rengeteg emlék jut eszembe a vele töltött időről, pedig próbálom tul tenni magam rajta.nem tudok komcentrálni a tanulásra, őrlöm magam, hogy biztos én rontottam el. Segítsetek, hogy tudok túljutni ezen?

2018. okt. 2. 22:05
 1/3 A kérdező kommentje:
19/L első kapcsolat volt
2018. okt. 2. 22:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Írok egy klisé szöveget: Csak az idő segíthet.

De ez a közhely kivételesen igaz.

Nekem több kapcsolatom is volt már, mindegyik szakításnál azt éreztem, hogy belehalok, teljesen elvesztettem minden értelmét az életemnek, depressziós voltam, öngyi hajlamokkal meg próbálkozásokkal küszködtem és kizártam mindenkit aki addig fontos volt számomra, de valahogy mégis elmúltak. Ha most visszagondolok bármelyikre (az utolsó kapcsolatom több mint egy éve volt, mivel nem akartam újba belevágni) akkor már semmi érzelmet nem vált ki belőlem a gondolatuk. Javaslom, hogy ismerj meg új embereket, netezz sokat, olvasgass, keress új érdeklődési témákat, amik teljesen új emberré tesznek téged és többnek érzed magad az ismeretük által. Amennyiben szükséges járj pszichológushoz, én csak pár alkalommal voltam, mégis sokat segített. Keress olyan embereket, akikre tudsz számítani ha magad alatt vagy, számomra ez is rengeteget jelentett.

Ez egy mellékes javaslat, de nekem ez is bevált: Amíg magad alatt vagy gondold magad picit feljebbvalónak, legyél arrogáns, egoista, hidd azt, hogy az átlag felett állsz, még ha nem is igaz, ez kicsit elindít más irányokba és több dolog iránt fogsz érdeklődni. Ezt a tulajdonságot persze amint helyrejöttél dobd el, mert senki sem szereti az öntelt embereket. :D

Azt hozzáfűzném, hogy nem te rontottad el. Egy párkapcsolat két emberen múlik, ti szimplán nem illettetek össze. Az exed egy érzelemmentes személynek tűnik (nem akarom negatív jelzőkkel illetni, mivel nem ismerem), te pedig egy rettentően érzelmes és törékeny személynek, szinte várható volt, hogy rossz vége lesz a dolognak.

Ha valamilyen oknál fogva nem lenne olyan, akinek kiönthetnéd a lelki gondjaid, pszichológushoz pedig nem szeretnél járni, akkor küldhetsz egy üzenetet nekem is, vagy kereshetsz valakit interneten, de azt elmondom, hogy mégsem ugyanolyan érzés mintha egy személyes barátnak mesélnél róla.

Remélem hamar helyrejössz! A tanulmányaidhoz meg sok sikert ha fontosak számodra! :)

19/F

2018. okt. 3. 00:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2018. okt. 3. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!