Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
13 éves lányom 1 hónapja első párkapcsolatát éli. Az utóbbi napokig boldogság volt, de egy másik fiú elkezdett nyomulni, s a lányom közel áll ahhoz, hogy szakítson és összejöjjön a nyomulóval. Hogyan óvjam meg a nyomulótól és a biztos csalódástól?
#14-es, ne halgass a #17-es válaszolóra. A mai társadalomban már nagyon nagy számban isznak és cigiznek a kamaszok. Az, hogy Te ezt tudomásul veszed, és leszögezed, hogy Te ezeket nem csinálod, az egy teljesen normális dolog.
#17-es. A #14-es válaszoló teljesen normális az Én véleményem szerint. De vegyük is sorra a dolgokat, szépen, lassan, nyugodtan.
Szerinted a #14-es válaszoló egy rossz gyerek, valamint szégyen és csalódás a családja számára, mert szerinte az egy pozitív dolog, hogy nem cigizik? Ne érts félre, megértem az álláspontodat. Arra gondolsz, hogy annak kéne az alapnak lennie, hogy nem isznak és cigiznek - szóval az, hogy a Kedves #14-es Válaszoló nem rendelkezik ilyesfajta káros szenvedélyekkel, nem egy pozitív dolog, hanem semleges. Emiatt megértem, hogy számodra kissé nagyképű megnyilvánulásnak tűnik a #14-es Válaszoló kijelentése. Ki szeretném egészíteni ezt az elméletet egy dologgal.
Teljesen normális az, hogy felfogja ép ésszel az általad letámadott 16 éves, rendes, jólnevelt fiú, hogy ilyen lehúzó a modern tásadalom ezen generációja. Nekünk is el kell ezt fogadnunk, szembe kell néznünk a valósággal.
Attól pedig nem lesz ez az egyébként rendes, jó tanuló, kitűnő, látszólag értelmes fiú egy szégyen, mert kijelenti, hogy mennyire rossz Neki. Ezt most mellé nézted #17-es - előfordul, senki nem ítél el -, de azért legközelebb, mielött ilyen kijelentést teszünk, gondoljunk bele abba, hogy mennyi valóságalapja van annak, amit mondunk, és hogy megéri-e egyáltalán hozzászólnunk az egészhez - vagy többet ártunk vele. Kedves #14-es Válaszoló meg tényleg okos, értelmes, nem tudunk róla semmi olyat, amiből arra következtethetnénk, hogy egy szégyen. Szerintem nem az, és senki más szerint sem az. Kérdezzünk meg bárkit, és ő is elmondja majd nekük azt, amit Én most itt leírtam.
Béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!