Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék segíteni, hogy leszokjon a dohányzásról?
Figyelt kérdés
Barátom 4 éve cigizik, amire még az egyik haverja vette rá, de elmondása szerint most már megbánta és szeretne leszokni, de mindig rágyújt. Naponta 3-4 db-ot szokott, most lecsökkentette egyre. Ennek már 2 hónapja. Azt hiába mondtam, hogy csak szimplán tegye le és ne gyújtson rá többet, pedig tényle ez lenne a legjobb, csak látszólag nehezen megy neki.2016. nov. 20. 14:33
1/1 anonim válasza:
Én azt tanácsoltam a barátomnak amikor leszokóban volt, hogy tegyen el egy befőttes üvegbe minden alkalommal ezer forintot (vagy amennyibe kerül egy doboz cigi), amikor cigit venne. Ez nagyon jó motiváció, segített is neki. Viszont a cigiről tényleg nagyon nehéz leszokni, szóval az már haladás, hogy a hármat egyre csökkentette. Esetleg kérd meg, hogy csak minden második nap gyújtson rá, vagy csak egy héten ötször, vagy valami hasonló. Az is fontos, hogy hangoztasd neki, hogy fontos neked az egészsége, és hogy büszke vagy rá, hogy idáig eljutott; a pozitív megerősítés mindig segít.
Remélem, segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!