Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zaklat a volt párom, van valami ötletetek, hogy mit csináljak?
Segítsetek légyszi mert nem tudom már, hogy mit csináljak.
Másfél éve szakítottam a párommal, full kulturáltan, reméltem, hogy normális kapcsolat marad közöttünk, mint a többiekkel is. De nem. Egyidősek vagyunk, de neki 30 éves létére én voltam az első komoly kapcsolata és úgy néz ki, hogy nem tudja feldolgozni. 3 évig voltunk együtt. Többször beszéltünk utána, személyesen, telefonon, üzenetben, de amikor nekiállt mocskolódni, hogy én hogy tönkretettem őt, meg ilyen vagyok, meg olyan (holott a szakítás előtt, mint kiderült, azon volt, hogy eljegyezzen), akkor befejeztem vele a kommunikációt és már lassan egy éve, hogy nem válaszolok az üzeneteire, hívásaira, mert az csak olaj a tűzre, nem tudunk megbeszélni semmit.
Ügyvéddel íratott levelet, hogy én tartozok neki (ami nem igaz), ezt elég magabiztosan le tudtam reagálni, folyamatos mocskolódó facebook üzenetek (letiltottam), fake profilról üzenetek (azt is letiltottam), feltörte a facebook profilomat (extrán bebiztosítottam), óriási alpári feliratot festett a házam falára (lefestettem), postai 8 oldalas(!) nyomtatott levelet küldött, amiben mint egy regény, leírja a párkapcsolatunkat "külső szemszögből"...szerintem beteg! Ja, volt pszichológusnál is, gyógyszereket is szedett. Mindezt persze megírja nekem, hogy micsoda nyomorba döntöttem. Folyamatosan tájékoztat mi van vele, néha anyázik, néha szeret, néha arról ír, hogy az új csaja milyen jó az ágyban, egyszerűen nem normális. Megírta, hogy olyanokon gondolkozott, hogy rámgyújtja a házat, megmérgezi a kutyámat, meg ilyenek. Az az igazság, hogy félek tőle.
Legutóbb azt írta, hogy nem ír nekem több üzenetet, mert hát van más módja is a zaklatásnak.
Mit csináljak? Szeretnék végre békében és nyugalomban élni, nem hónapok óta harci készültségben, kezemben a telefonnal rohangászni éjjelente a sötét házban és lesni kifelé az ablakon, hogy a zaj, amit hallottam, nem-e annak a zaja, hogy épp ott van a ház előtt...
Szerinted normális módon, hogy lehet lerendezni egy nem normális embert?
Ha változást akarsz akkor feljelented, ha nem jelented fel nem fog változni semmi, mert ő egy beteg ember.
Ha feljelented valszeg kap elsősorban figyelmeztetést, ha folytatja akkor jönnek a pszichológiai kivizsgálások, terápia stb.
Ha nem segít ez sem akkor jön az elzárás, házi őrizet. (ha nem teljesen elmebeteg akkor eddig nem fajulhat)
Márcsak azért is érdemes feljelenteni, mert ha rólad le is száll, a következő "párját" is bántani fogja.
Ha jót akarsz neki jelentsd fel, mert kaphat olyan terápiát ami segíthet neki hosszútávon.
Jogos.
Szerintem ha csak egy meghallgatásra kellene elmennie, már ökölbe szorulna neki.
De ezt sem tudom pl, hogy másik ország állampolgára esetén ide idéznék be? Na, megyek is a "jogi osztályra" érdeklődni. :)
Kit érdekel hogy hova idézik be...
Nem az a lényeg hogy ne lásd többet? Amíg kérdezősködsz már rég megoldhattad volna a dolgot.
Cselekedj, ha változást akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!