Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem tetszik a hajam nem vágatom le-mondta a fiú a lánynak. Ebből az egy mondatból megítélhető egy teljes párkapcsolati probléma? Szerintem igen!
Képzeljük el a szitut. Fiú és lány, egy pár. A fiúnak hosszú a haja. Azt mondja a lány: vágasd már le. Mire a fiú: nekem tetszik. Nem vágatom.
Vajon ebből a rövid beszélgetésből megítélhető egy teljes párkapcsolat és annak halálra ítélt volta?
Mert mi van ebben a rövid diskurzusban? Van egy pár az egyiknek van egy véleménye valamiről. A másik meg közli: le van szarva a véleményed te úgy gondolod én így, és úgy lesz ahogy én gondolom. Mert ez az ÉN DOLGOM nem a TIÉD. Vagyis, az egyik fél én és te relációban gondolkodik, és nem MI-ben, mai nagy különbség.
Van az én, és van a te. De nincs mi.
vagy túlkombinálom?
Ja, nem én vagyok a pár egyik tagja.
Most ezt nem ertem.
A fiúnak hosszu a haja, de a lánynak ez nem tetszik ezert le akarja vagattatni?
Szerintem a lany ebben az esetben maximum kozolheti, hogy neki nem tetszik es a fiú egyéni döntése, hogy levagatja-e.
Es ettol miert lenne halálra ítélve egy kapcsolat? Ha ezek miatt a lany megsertodne es otthagyna a srácot akkor mar megbocsáss, de ritka hisztis egy teremtés lenne.
Sajnos senki se érti a lényeget.
A történetben a haj ABSZOLÚT lényegtelen.
Csak egy példa. Csajk egy eset.
Egx véleménykülönbség a felek között ami arra mutat rá hogy az egyik fél a másik véleményét semmibe veszi nem szempont számára.
Azért ezt nem olyan nehéz felfogni szerintem.
Nem a haj számít!
Hanem az hogy az egyik azt mondja szerintem ennek így kéne lennie. Mire a másik: nem lesz úgy. És miért nem? mert én azt mondtam hogy nem.
Szerintem meg a lány akaratos. A "vágasd már le" nem éppen olyan hangnem, amelyben ezt közölni kéne. És a válaszodban azt írtad, hogy "a lány szerint le kéne vágatnia" (nem só szerint), de ez a baj. A lány szerint nem "kéne", hanem le kell vágatnia. Inkább negatív, parancsoló jellegű a lány mondata. Innentől pedig logikai bukfenc a gondolatmenet.
A másik. Ha hiányzik bizonyos esetekben a "mi" egy kapcsolatból, akkor sincs gond. Mindketten elmondják a véleményüket és ettől meg lehet egyezni a dolog végkimenetelében. Sőt, ha annyira a "mi"-re törekedik két ember, akkor elveszíti a személyiségét. Szinte minden ember másként gondolkodik és egy picivel különbözik a vélemény. Azért, mret van valakink, nem kell nekünk is azonos véleményen lenni és az ő szavait ismételgetni. A lényeg, hogy meg tudjanak egyezni, ha muszáj. (Rengeteg esetben nem muszáj)
Az életnek viszont rengeteg olyan területe van amikor csak a "mi" hozhat döntést mert scak így van értelme.
Lakás gyerek de akár egy nyaralás is.
Itt nem lehet én és te. Itt csak mi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!