Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Tapasztaltabb emberektől...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tapasztaltabb emberektől kérdezném. Nektek mi a véleményetek az ilyen kapcsolatokról?

Figyelt kérdés

Én már hála égnek túl vagyok rajta, decemberben lesz az esküvőm, de az öcsém épp most éli a "jó kort". Volt pár barátnője, persze rövid ideig. A legutóbbi lánnyal 3-4 hónapig volt, öcsém 16, a lány még csak 13 éves kislány. Mint kiderült a lány már ennyi idősen belejött a dologba, és közben volt 1 másik fiú a képben. Öcsémmel volt párszor hogy együtt aludtak, és sajnos mint megtudtam ugyan le nem feküdtek, de dolgok törtèntek. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy ez a szerelemtől még messze van, gyerekkapcsolat. Kíváncsi lennék a véleményekre! Előre is kőszönöm.

L/23

2015. okt. 29. 10:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Ha ő nem tiltakozott, akkor ez van,

öcséd kapott az alkalmon - igaza van :)"

Ez a meglátás éretlenséget takar.

A helyzet az, h minél kisebb egy gyermek, annál inkább kiszolgáltatott és annál éretlenebb az egyéni döntések meghozatalához - és ez a lényeg!

Hogy néz ki, hogy kihasználjon bárki is egy nálánál lényegesen ifjabb, szellemileg és szociálisan is éretlenebb illetőt?! Egy 16 éves: a 13 éves rovására?!

Hogy buzdíthatsz erre bárkit is?? Tudod, akkor már inkább a litánia, amit oly rendkívül fontos volt kritizálnod... Ahelyett, h gondolkodnál...

De hogy ráhagyni egy 13 évesre, meg egy 16 évesre a saját butaságát?? Szerinted mire van a felnőtt, vagy a gyám?? Ember, gondolkozz!!

Épp így egy 16 éves is viszonylag éretlen, hát még egy 13 éves...

Ergo mindkettő hozzáállásáért a szülője, vagy gyámja a felelős!

Nem szabad engedni, h egy 16 éves kihasználhasson egy 13 évest, szexuálisan!! Akár direkt tette, akár pusztán csak mert nem érzi az erőtöbbletét (és "csak viszi a farka")! Tök mindegy, hogy "csak összebujtak meztelenül", és hogy "semmit se csináltak"!

Ez már szexuális légkör teremtése!

Nem való egy 13 évesnek!

14-15 évesen határeset, ezért elnézőbb a törvény, ha 14-15 évesek is szexuális szereplők.

A 16 éves azért teszi, mert buta, a 13 éves meg kiszogláltatottabb, általában még butább (ilyen kicsi gyerek nem igazán tehet erről) - ezért esélyesen, sajnos, akár egy 16 évesnek is prédája lehet, sajnos! Akár direkt használja ki őt a 16 éves, akár "csak úgy", ösztönből...

A 16 évest is nevelni kell még!

Meg azt is nevelni, és elgondolkodtatni, agyilag és erkölcsileg fejleszteni kell, aki ilyen ökörséget ír, hogy

"Ha ő nem tiltakozott, akkor ez van, [a 16 éves] öcséd kapott az alkalmon [a 13 éves kislány rovására] - igaza van :)"

Szomorú, hogy itt tartasz még, hozzászóló!!

2015. okt. 31. 18:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Még én vagyok, hozzáteszem:

az enyhébb szituk, mint pl "csak" összebújni meztelenül, persze nem feltétlenül, és nem minden esetben károsak, erősetljesen függ a szereplőktől, a szülőktől, a körülményektől, ki tud erről, stb. Pl lány és fiú testvérek, ha kamaszok és összebújnak meztelenül csak testvériesen, bár még az se ajánlott (nem véletlenül érteti meg a normális szülő a gyerkeivel, ha a 10. életévhez közelednek: már oylan nagyok vagytok, nem kellene ilyen intim módoon együtt lennetek), azt is jobb meggátolni, de ha még csak nem is tesók és ha nem is tudnak erről a szülők, akkor egyértlmeűen káros!

A kérdés esetén a 13 évesre veszélyes, a pszichoszexuális fejlődésére nézve, pusztán ha egy idősebb kamasz ágyba viszi, még ha "csak meztelenkedésre" is!

Magyarán kihasználva lesz a kisebb, később hajlani fog esetleg "olyanabbra" is, aztán azt veszi észre, h 15 évesen terhes, és hogy mindenki prostija. Simán benne van a pakliban, sajnos!

És akár csupán 1% kockázatot sem ér meg a dolog, eyg 13 éves rovására!

A KIÍRT KÉRDÉS TARTALMÁBÓL induljunk ki!

Az most mellékes, hogy a kérdező KÉSŐBB kommentelte, hogy úgy fest, hazudott / túlzott a 16 éves öccse, hogy meztelenül ágyba bújt a 13 éves kislánnyal. De tegyük fel, ha iylet meg tesz egy 16 éves: hát kéretik végiggondolni, és nem még buzdítani másokat ilyesmire!

Mert baromira nem mindegy! Sok kicsi sokra megy!

Kisiklik az élete később, aki most csak 13, aztán "örülhetsz magadnak", h milyen ostoba tanácsot adtál neki, vagy annak, aki kihasználta a 13 évest!

Döbbenet, és még az ilye nhozzászóló kritizálódik... Ha 13 feletti vagy, akkor no comment...

Ha csak 13 vagy maximum, aki buzdítottad a 16 évest, akkor meg

ne írkálj felelősségteljes kérdésekhez, légyszíves!

2015. okt. 31. 19:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. Igen, mint már írtam ennek hatására kicsit "megijedhetett" öcsém, és inkább igazat mondott később. Szóval ebben a formában a történetnek ez a része nem igaz. Tudtára lett adva, hogy habár nem történt meg, inkább az idősebb-korabeli lányok között keresgéljen magának barátnőt.:)
2015. okt. 31. 19:13
 14/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom, ha bárkiben is felháborodást keltettem a kérdéssel. Nem állt szándékomban, az meg főleg, hogy esetleg ebből bármilyen hatósági dolog legyen, de mint sikeresen megbizonyosodhattam róla, nem lehetne, mert időben észbekapott a fiú és nem játszotta tovább a "nagy gyereket", inkább igazat mondott. :)
2015. okt. 31. 19:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a 11. és 12. hozzászólásokat írtam.

A 12. végén is, meg több helyütt valóban, és okkal felháborodásomnak adtam hangot.

De lehet h magadra vetted, ha jól értelek(?)

NE vedd magadra!

Bár én egyértelműen jeleztem mindvégig, hogy arra az illetőre háborodtam fel (joggal), akit idéztem!

NEM rád háborodtam fel.

Ha eddig ez nem "ment át", talán most már érted.

Te, kerdves kérdező, teljesen korrekt módon viszonyultál a problematikához, ami kapcsán kérdést tettél fel, és úgy látom, korrekt módon fogalmaztál a kommentjeidben.

Viszont aki buzdította a 16 éves öcsédet, hogy használja ki a 13 éves lányt, őrá háborodtam fel.

És számomra nem volt kellemetlen kritikát megfogalmaznom.

Azért éreztem feháborodást, mert kétségbeejtő, h vannak még agyament nagykamaszok, és felnőttek;

nem tudom, akire felháborodtam, hány éves.

Ha meg ő, akire (jogosan) felháborodtam itt, csupán 14 év alatti személy, akkor meg mit írogat felelősségteljes kérdésekhez, nemde?? (Ami EGYÚTTAL szexuális tartalmú.)

Ha meg minimum 14 éves ő, akkor meg miféle liliomtipró az ilyen, hogy nálánál kisebbek megrontására buzdít másokat??

Hát ez elszomorító.

Miattam ne aggódj, kedves kérdező, nem billent ki a lelki egyensúlyom. :))

A kérdésed miatt sem.

Csak fontosnak tartom mind az önfejlesztésem, önkritikám gyakorlása MELLETT mások alappal való kritizálását általam, fejlesztés céljából.

A kritikám is jószándékú. És ha kritizálódom, az nem billent ki az egyensúlyomból, bár kedves tőled, hogy aggódtál miattam. :)

Örülök, h öcséd jobb belátásra tért. Ahogy nézem a törvénykezést, ha egy 14 éves összebújt meztelenül, 2012 előtt, egy 13 évessel, akkor a törvényileg elítélik a 14 évest, ha ez kiderül. Értelemszerűen a még idősebbet is. És értelemszerűen pláne, ha még kisebb gyermekkel teszi az adott személy.

Szóval remélem is, hogy magába szállt az öcséd és megondolja, csinál-e olyan hülyeséget, amiről ábrándozott, hazudozott, vagy sem...

Nem azért, hogy irgumburgum...

Nem én vagyok az illetékes, aki törvénykezik.

Én SEGÍTENI vagyok itt!

Megijedtem, nehogy folytassa az öcséd, amit csinál, mivel aszerint butaságot csinál, és egy szerencsétlen 13 éves issza meg a levét...

Már ha tényleg azt csinálta volna, amit hittél eleinte róla.

A törvény: egy dolog...

Én elsősorban a pszichéjét védem a gyermekeknek, törvény ide, vagy oda. A törvény se tökéletes. Három éve, ezek szerint enyhült ez a paragrafus, indokolatlanul... bár nem sokkal enyhült, szerencsére.

2015. nov. 1. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!