Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Egyetem alatt távkapcsolat?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetem alatt távkapcsolat?

Figyelt kérdés

Én végzős leszek gimiben, barátnőm első évét kezdi majd egyetemen.

Szűk egy éve vagyunk együtt, 80km a távolság(Budapest-Kecskemét.

Ugyan minden hétvégén tudunk találkozni, de ...

Mit tudtok javasolni a kapcsolat stabilitása érdekében?

okt. 28. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
37%

Nem lehet semmit sem javasolni.

Az ilyen kapcsolatok, általában, elfáradnak, kihűlnek.

Ugyanis mindketten más-más fázisba kerültök, más-más környezetben és kapcsolatrendszerben éltek.

Még változóban, kibontakozóban a személyiségetek.

Nem biztos, hogy harmonikusan, egy irányba mozogtok, fejlődtök.

Általában ez nem működik.

okt. 28. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Soksok hívás(videós is!) Számoljatok be mindig a napotokról egymásnak, hétvégén csináljatok is valamit ne csak otthon üljetek, mi így csináljuk és semmi gond nincs a kapcsolatunkkal:)
okt. 28. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Felejtős, nem működik az ilyen.

Ha nincs meg a napi találkozás, fizikai kontakt, akkor ez a dolog elhal, inkább előbb mint utóbb. Nincs olyan telefon meg videó, ami pótolni tud egy ölelést.

okt. 28. 22:27
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

"Ugyan minden hétvégén tudunk találkozni"

Meg azért na, 21. században élünk, létezik telefon, meg egy halom videochat- és üzenetküldő alkalmazás.

Arról nem is beszélve, hogy a szorgalmi időszak általában szeptember közepétől tart december közepéig, illetve február elejétől júniusig kb. Tudom, vizsgaidőszakban a tanulás az elsődleges, de azért bőven lehet mellette találkozni, jót is tesz, ha az ember néha lazít kicsit. (80 km az nem nagy táv, óránként indul a Napfény gyorsvonat, havi 1900 forint az országbérlet...)

Illetve nem világos, hogy egyetem alatt lesz ennyi a távolság, vagy most is ennyi? Mert ha egyébként közel laktok, akkor vizsgaidőszakban simán találkozhattok akár napi szinten is. Ha meg hamarabb letudja a vizsgáit, akkor akár januáér közepétől január végéig is full szabad lehet.

Meg aztán ott van a nyári szünet, őszi szünet, téli szünet... Egyáltalán nem lehetetlen így egy kapcsolatot fenntartani.

#3 "Ha nincs meg a napi találkozás, fizikai kontakt, akkor ez a dolog elhal"

Ez meg egyszerűen marhaság. Az a kapcsolat, ami elhal, ha nincs meg minden nap a találkozás, az a kapcsolat eleve működősképtelen, és csak idő kérdése, hogy mikor lesz vége.

okt. 29. 11:28
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig utolsó, amit írsz bár jól hangzik, csak sajnos bullshit. Ha nincs meg a napi találkozás, fizikai kontakt, akkor ez a dolog igenis elhal, ez a gyakorlat. És ez a dolgok rendje. Ha valaki valakivel kapcsolatban van, akkor ne távolról telefonon érintkezzenek már... Eltelik pár hónap, és szépen szinte észrevétlenül olvad majd a kapcsolattartás, ritkulnak a telefonok, és persze mindig lesz magyarázat, ki miért nem ért rá éppen hívni. Mindketten új emberekkel lesznek körülvéve, egymás nélkül telnek majd a napok, és szépen lassan majd nem lesznek egymás életének részei többé. A vége pedig az lesz mint a klasszikus viccben, este nyolckor mindketten dugnak, aki ott van ott van, aki nincs az nincs... Így megy ez a gyakorlatban. Ha komolyan gondolják együtt, akkor ahhoz együtt kell maradni, senkinek nem kell költözni sehová. Ha meg ez nem opció, akkor szépen le kell zárni a kapcsolatot, aztán mindenki éli tovább az életét.
okt. 29. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Nálad lehet, hogy ez a gyakorlat. Igen, tény, hogy vannak ilyenek. Én is ismertem olyat, aki annyit nem bírt ki, hogy a barátja egy hétig a szüleivel nyaralni volt. A 3. napon már megcsalta, Igen, vannak ilyenek.

De attól, mert te képtelen vagy hűségre, nulla benned a kitartás, érzelmekről meg ne is beszéljünk, attól még nem mindenki ilyen. Egy valamire való kapcsolatnak ennyit ki kell bírnia, ha nem, akkor az eleve olyan harmatgyenge, amit a lenge tavaszi szellő is szétrombolna...

okt. 29. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem én vagyok képtelen hűségre, neked nulla a realitásérzéked. Vagy mondjuk úgy finomabban, hogy nagyon idealista vagy. Nem így működik a gyakorlatban az élet nevű játék. A hűségemről és a kitartásomról csak annyit, hogy ha szeretek valakit, én vagyok az aki nem lépek le tőle, inkább hozok áldozatot karrier vagy anyagi javak oldalán. Erről pont nem az jut eszembe, hogy képtelen lennék hűségre, vagy épp nulla kitartás...

Egyébként meg valóban, egész biztosan létezik hosszú távon is működőképes távkapcsolat is. De csak tízből ha egy, talán...

okt. 29. 15:04
 8/8 Otto von Ludendorf válasza:
100%
A távkapcsolatnak megvannak a maga pozitív és negatív tulajdonságai. Ezek kialakulása személyiség függők. Tapasztalatom szerint a napi találkozás éppen olyan fárasztó, mint a távkapcsolat ritka találkozása. Az időközi szünetek néha jót tesznek a kapcsolatnak, néha megszakítják a kapcsolatot, nincs rá szabály, hol szeretet, megértés, ragaszkodás van ott menni fog, ahol nincs a kapcsolat elhal.
tegnapelőtt 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!