Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az INFP×ENTP páros tényleg toxikus egymásra, vagy csak "trend" miatt gondolják így az emberek?
Ez egy oldal ami leírja ezeket a személyiségeket részletesen
Szóval te idealista vagy a másik személy pedig vitázó típus
Ez csakis a két félen múlik hogy mi lesz a kapcsolatból
Röviden: egy ENTP vitatkozni fog a saját igazáért és még hobbiból is, szórakozásból, egy gyengébb idegzetű, tipikusan INFP-T típusú embernek ez túl sok lenne, sértődés lenne a vége valószínűleg, de csakis a két féltől függ minden.
#3 ha egy ilyen egyszerű mondatot nem értesz (vagy képtelen vagy beírni google-re a két ismeretlen négybetűs szót akár kíváncsiságból is, ha már annyi időd van, hogy kommentelj), akkor legalább ne híreszteld, hogy buta vagy. Bruh.
Kognitív funkciók szempontjából érdemes nézni.
Az entp funkciói: Ne Ti Fe Si
Az infp funkciói: Fi Ne Si Te
Két hasonló funkciójuk van, ezért szerintem egész jól kijohet egymással ez a két típus. Hosszú távra mar nem annyira jó,mert osszessegeben funkcióik nem egészítik ki egymást.
Saját tapasztalatom pedig az,hogy ez a két típus hamar megtalalja egymást,viszont sok entp-tol hallottam hogy nagyon érzékenynek és sertodekenynek tartják az infp-ket, nyilván a domináns introvertalt érzésük miatt.
Saját tapasztalatból mondom, hogy az ENTP és INFP nem egy jó párosítás, 3x tapasztaltam. (Egy ENTP fiú.)
- Az ENTP hiperaktív, komolytalan, beszólogat és vitatkozik, túlpörög, a legnagyobb jóindulata ellenére is bántó lehet egy INFP számára
- Egy INFP pedig érzékenyebb típus, ami az ENTP-hez egy rosszabb párosítás.
De nyilván nem szabad a négy betű alapján kiindulni. Én nem tudom a választ, ez csak az alapján levont következtetést, hogy ENTP-ként három különböző INFP-vel való párkapcsolatból ugyanazt szűrtem le. Az alapvetően jó kémia ellenére, meg annak is, hogy mindkét fél sokat adott bele a kapcsolatba, probléma lehet az érzékenyebb hozzáállás az egyik oldalon, a racionális a másikon. A sértődés az egyiken, a vitatkozás a másikon.
Ez az a dolog ami tudományos alap alapján 16 különböző személyiségtípust különböztet meg és az volna a célja hogy segítsen megismerni saját magadat (mert teljesen úgysem tud leírni), de ez is átment egyfajta ezoteriás csillagjegyes hülyeségbe.
,,Jaaaj az INTP nagyon összeillik az ENTP-vel, de az INTJ-el esküdt ellenségek."
,,Jaaaj a kos meg az oroszlán nagyon rossz párosítás, a rákokat jobb elkerülni."
Remélem nem kell magyarázni a hasonlóságot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!