Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hamarosan a barátnőm bemutat a családjának. Tudnátok pár tanácsot adni ezzel kapcsolatban?
Lássák, hogy szereted a lányt. Ez önmagában már majdnem elég.
Legyél udvarias és nyitott a beszélgetésre.
Emellett jó, ha határozott vagy pl. közös terveket illetően.
Legyél illedelmes! Dícsérd meg a szüleit. Tüntesd fel jószínben magadat (pl: mond el a terveidet, hogy jó tanuló vagy stb)
Öltözz fel elegánsan.
Vigyél ajándékot vagy kaját és mond hogy te csináltad.
Szépen köszönj, legyél udvarias, tudd magadat bemutatni, tudj pár szót mondani az életedről. Érdeklődj te is, de inkább hagyd, hogy ők vezessék a beszélgetést.
Ha idősebb vagy, 20 felett pl és vacsorára hívnak meg, akkor illik bort vinni vagy virágot, de egyébként nem szokás már ez. Nem kell különösebben kiöltöznöd, de kérdezd meg párodat, hogy kb mire számíts, mennyire lesz elegáns a találkozó, mennyire készülnek a szülők.
Amikor az első barátnőm szüleivel találkoztam, akkor én is izgultam. De közben esett le, hogy én vagyok az első barátja, tehát a szüleinek is teljesen új a szitu. Nekik legalább ilyen fura, kellemetlen volt.
Soha nem vittem ajándékot ilyen esetekben. Bort meg pláne nem, mert az első párom szülei (éppen tünetmentes) alkoholisták voltak.
Én nem vagyok az a nyalizós, bevágódni akaró típus.
Miért vegyen egy tini bort meg virágot, miközben a randikra is a szüleitől kér pénzt?
Lassan már az ilyen helyzetek másik oldalára kerülök. Ha egy tini elkezdené túl komolyan venni magát, előadná a nagy terveit, akkor nehéz lenne nem szétröhögnöm magam. Tehát nálam ezzel a sokak által javasolt szerepjátszással elbuknál. De mások meg tele vannak hülye szabályokkal és elvárásokkal.
#6 A "legyél önmagad" tanács ilyen esetben kb. semmit se ér, mert az ember izgul, nem tud ellazulni, nem tud önmaga lenni.
Na és ha a srác otthon pl. kézzel szeret enni evőeszköz helyett? Így is legyen önmaga?
#8!
Ha otthon kézzel eszik, akkor egyen kézzel! Miért kellene azon erőlködnie, hogy egészen másnak mutassa be magát, mint amilyen valójában? Egy felnőtt úgyis azonnal levágja, hogy szerepet játszik.
Nos én inkább most, mint egy leendő anya szeretnék erről nyilatkozni.
Én szerintem légy illedelmes, de csak annyira amennyire még komfortosan érzed magadat. Addig ne tegeződj, amíg nem mondják! Ne csókolgasd a leányzót, ha mégis úgy érzed, akkor maximum a homlokára, arcára vagy a kézfejére puszilj, hacsak a barátnőd nem kezdeményezi a szájra puszit. Nincs tapizás, se comb, se csípő, szerintem most még derék se nagyon, bár ez attól függ mennyire védelmező az apukája. De jobb elkerülni :) Tudom, hogy izgulni fogsz, valószínűleg mindenki, de lehetőleg szépen fejezd ki magadat, a szlengeket, angol szavakat inkább hagyd el. Az idősebb korosztálynak ezek, a legtöbbször érthetetlennek. Szerintem plusz pont, ha előzékenyen vagy, kabát lesegítés, előre engedés stb. Ha kiskorú vagy, akkor ne fogadj el alkoholt! És persze a kegyes hazugság belefér, de ne legyen átlátszó. Óóó és érdeklődj a barátnődnél apukának van-e hobbija, vagy szereti-e a foci, F1-et, hátha van valami közös témátok. Anyukánál meg szerintem úgy is a gesztusok fognak nyerni :)
Remélem jól fog sikerülni.
Kéz és láb törést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!