Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, ti összejönnétek egy olyan lánnyal aki önbántalmazó volt/most is az?
Ez a lány még régebben nagyon depis és befelé forduló volt, de mióta beszélgetek vele mint barát azóta kezd kicsit kinyílni és felszabadulni.
Nagyon jóban vagyok vele és segítek is neki sokat, de nem tudom hogy megérné e vele összejönni.
Kinézetét nem jellemzem, csak az a lényeg hogy nekem tetszik.
#6 Valóban, ez nem a te hibád. Nem te akasztottad fel, ő döntött úgy, hogy holmi szerelmi bánat miatt felköti magát. Ő volt az, akin nem lehet segíteni. Ha nem lettél volna, talált volna más okot az öngyilkosságra, hidd el.
A kérdésre válaszolva, nem. Az önbántalmazás már a lelki torzulás egy olyan szintje, ahonnan nagyon nehéz visszatérni még segítséggel is.
Aki magát bántalmazza az legtöbb esetben nem kap elég szeretetet.
Ha találkoznék egy ilyennel talán megadhatnám neki a szükséges szeretetet és meggyógyíthatnám, és ha nem is, akkor is jobb mintha egyedül lenne. Tulajdon képpen nem veszíthetek semmit azzal hogy összejönnék vele.
Az biztos, hogy semmiképp nem ítélném el, és támogatnám őt a gyógyulásában. Régen én is vagdostam magam, szerencsére sikerült magam mögött hagynom, úgyhogy megértem, min ment/megy keresztül.
Ha ezen kívül találunk közös pontot és jófej, semmi akadálya :D
Gondolkoztam ezen a vagdosás dolgon, mondja meg valaki, annak mi értelme? Hogy mutogassam másoknak milyen szarul vagyok, mennyire fáj? Üss az ujjadra véletlenül kalapáccsal, az hidd el, sokkal jobban fáj és úgy ugyanúgy látszik rajtad, takargatni se kell a pulcsid ujjával a fekete körmödet.
Aki egyszer bántalmazza magát, az mindig is fogja, nem hiszem, hogy ebből ki lehetne gyógyulni. Már hogyha ki kell ebből gyógyulni egyáltalán. El kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek is és kész.
Aki felül az új mocijára és vagy a halálba száguld, vagy a rokkantszékbe, azt is hiába próbálod "gyógyítgatni" előtte, hogy figyu, ez életveszélyes, vagy halott leszel, vagy rokkant, ne csináld! Úgyis csinálja, mert élvezi. Aki vagdossa magát, az ugyanilyen, ő is élvezi, hogy szenved és szenvedni látják.
Az alkesz ugyanez. A dohányos ugyanez. A kábszeres ugyanez. Aki kövérre eszi magát, ugyanez, neki is hiába magyarázod, hogy ne edd meg azt a sütit, mert 120 kilósan előbb meg fogsz halni, mint hogyha 70 kilós lennél... Most akkor minden szembejövő embert meg akarsz "gyógyítani"? Vagy csak AZT a lányt, aki bántalmazza magát? Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!