Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem megértőbb velem a barátom?
Féltékeny. Nem vele törődsz, hanem a tanulással. De szerintem ez tök jó dolog hogy tanulsz, ne bizonytalanitson el semmiképp. :)
Ő meg majd megérti. Vagy esetleg egy picit foglalkozz vele többet. És ne hozd neki szóba a nyelvvizsgát.
Mert nehéz. 1,5 évvel ezelőtt nyelvvizsgázott az akkori barátnőm, és hiába voltunk a kapcsolat elején (tehát nem volt megszokás a sok program), hiába találkoztunk minden nap a suliban, mégis nehéz volt, hogy bármiféle iskolán kívüli programot kb. heti 1x tudtunk szervezni...pedig 1,5 hónappal az összejövetelünk után letette, ráadásul jóval fiatalabbak voltunk. Te viszont már 2 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal ebben vagy.
Szerintem egyikőtök sem elég megértő a másikkal szemben. Ő láthatná benne a jövőt, hogy mennyit számít(hat) a későbbiekben, illetve a sok tanulással +1 nyelvet beszélsz folyékonyan, ami nem kicsit hasznos. Látszik, hogy egyáltalán nem kezeli jól a helyzetet, ahelyett, hogy támogatna, csak elveszi a kedvedet saját magától, mégha nem is szándékosan.
Viszont te is lehetnél vele megértőbb abban, hogy mennyire nehéz ez neki (is). Nem tudom, mennyit vagytok együtt, de ha kevésnek találja, akkor a LEHETŐSÉGEKHEZ MÉRTEN (tehát ne menjen a hatékony tanulás, sikeres vizsga rovására) megpróbálhatnál többet vele lenni. Vagy például tanulás közben videóhívasozhatnátok is. Ezt nem úgy kell érteni, hogy 100%-os figyelmet fordítasz rá, miközben végig beszéltek, hanem te tanulsz, és ő is csinálja a saját dolgát, de közben mégis lát(hat)játok egymást, és nem érzi magát elhanyagolva.
Mert úgy érzi, hogy a most tanulásra fordított idő tőle lett elvéve.
Nagy baj, ha nem érti meg, nem támogat tanulásodban, aminek eredménye nem biztos, hogy azonnal megjelenik, de évek, esetleg tízévek múlva sokszorosan kifizetődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!