Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Mi a véleményetek? Ti mit...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
A barátommal nagyon szeretjük egymást. Ő már egyetemen van, viszont nekem még van 1 évem az iskolából. Együtt tervezzük a közös jövőt, persze ha minden jól megy. Ő a szomszéd városba jár egyetemre, de most az online tanítás miatt itthon van, viszont ha minden a régi lesz, akkor költözik vissza oda. Mivel nekem még 1 évem van az iskolából, kezdtem én is gondolkozni az egyetemen. Abban a városban ahol ő tanul nincs magyar nyelvű oktatás (nem magyarországon élünk), viszont távolabbi városokban van. Nagyon szeretem őt és nem akarom elhagyni, viszont félek bevállalni egy egyetemet nem az anyanyelvemen. Ti mit tennétek?
2021. jan. 6. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Neki még mennyi van az egyetemtől?

Mennyire beszéled jól a nyelvet?

Mennyire távoli az a "távolabbi város"?

Én ezeken mérlegelnék. Ha mire Te elkezded, neki már csak mondjuk 1 éve marad, akkor mennék messzebb, hisz oda tud költözni majd 1 év múlva és ott munkát keresni, ez egy belátható idő. Ha még 3-4 éve van, az már egy kicsit rosszabb, hiszen még később tudnátok egy helyen lenni.

Ha nincs olyan messze, esetleg van jogsija, vagy jó a tömegközlekedés, és heti 1× tudnátok találkozni, akkor az sem olyan rossz.

De a körülményeket csak ti ismeritek.

2021. jan. 6. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy éved szóval addig tudsz azon a nyelven tanulni. És akkor tudsz arra az egyetemre is menni.
2021. jan. 6. 17:22
 3/8 A kérdező kommentje:

A nyelvet valamennyire ismerem, és ez igaz, hogy tudom addig még tanulni.

Neki még 3 éve van.

A "távolabbi város" pedig tényleg távolabbi, 6 órás út kb

2021. jan. 6. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazán szeretitek egymást, ennek nem kellene gondot jelenteni. Ha elvégezte az egyetemet, akár oda is költözhet. Amíg ő is jár, meg kell érteni, hogy a közös jövőtök miatt van, hogy aztán boldogok legyetek.
2021. jan. 6. 17:54
 5/8 anonim válasza:
100%
Ne más miatt válassz egyetemet, hanem magad miatt. Ha tényleg szeretitek egymást, túlél mindet a kapcsolatotok, ha nem, akkor pedig bánhatod, mert mész arra az egyetemre, aztán lehet szakítotok.
2021. jan. 6. 23:19
 6/8 anonim válasza:
Kellemetlen szituáció. :/ Én azt mondom, hogy a saját álmaidat, céljaidat kövesd és azért tegyél. Persze, ha szeretitek egymást, akkor érthető, hogy a közelében szeretnél lenni, de a te karriered is fontos. Egy biztos: ne menj csak azért egy olyan egyetemre, ami számodra nem megfelelő, mert oda jár a párod. A szomszéd város esetleg nem megközelíthető tömegközlekedéssel? Hány km-ről van szó? Ha csak 0-30 km, az azért még szerintem élhető távolság. Mindig van megoldás. :)
2021. jan. 7. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Én a saját példámból kiindulva azt tudom mondani, hogy mivel a Te életedről van szó, ahogy a #6-os is írta a saját álmaidat, céljaidat kövesd. Engem anno pályaválasztásnál nagyon befolyásolt a párom, mert eléggé lenézte azt a szakot, amire menni akartam, így nem is mentem végül arra..pedig lehet, hogy az lett volna a jobb választás.

Ha tényleg szeretitek egymást, akkor meg tudjátok oldani a távkapcsolatot is, illetve a találkozásokat.

2021. jan. 10. 21:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2021. jan. 10. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!