Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a hosszú párkapcsolat titka?
A barátom 18éves, én 17. Mégcsak 2 hónapja vagyunk együtt, de sokat tervezzük a közös jövőnket gimi utánra. Nagyon hasonló az érdeklódési körünk, és a temperamentumunk is kiegészítik egymást. Jól kijövünk egymás barátaival. Nekem ő az első kapcsolatom, viszont a barátom az exével 1 évet volt együtt. Korunkhoz képest elég komolyak és felelősségteljesek vagyunk, mindketten rendes neveltetésben részesültünk. Nem vagyok egy hisztis tipikus lány. Nagyon félek hogy itt hagy engem, bár jelenleg nem lenne rá különösebb oka. Majdnem minden nap találkozunk, hétvégén mindig együtt alszunk. Mennyi az ideális találkozás egy héten hogy hosszan tartó legyen a kapcsolatunk?
Nekem depresszióm van, és nagyon önbizalom hiányos vagyok, miatta javul az állapotom, mindenben segít és támogat, nagyon figyelmes. Megbeszélhetem vele hogy túlságosan félek hogy elhagy, vagy ez inkább tabu téma? Hogyan érhetem el hogy “ne unjon meg”?
Őszinteség! Mindenben: pl. ha valakinek éppen "sok" a másik jelenléte, azt is meg kell tudni beszélni. Nem megbeszélheted, meg is kell beszélnetek.
Lányok hajlamosabbak nagyon ráakaszkodni a partnerükre, pedig mindenkinek jól esik egy kis magánszféra. Amikor a barátaival lehet, vagy a hobbijával foglalkozhat. Bár, ha komoly és felelősségteljes lány vagy, ezt könnyen belátod.
A másik a bizalom! (Önbizalom). Nincs olyan, hogy attól rettegj állandóan, hogy elhagy. Ha ő is őszinte, akkor úgyis tudni fogod, ha épp nehezebb szakaszban van éppen a kapcsolatotok. Mert vsz. lesznek ilyen időszakok.
Először is: beszéld át vele ezt az egész elhagyós dolgot. Joga van elhagynia, ahogy neked is. Én pl egyszer azt mondtam a páromnak hogy addig maradok vele, amíg boldog vagyok mellette, érzem hogy szeretem és hogy szeretve vagyok és amíg nem nyűg vagy "kötelező" a kapcsolat. Rosszul esett neki, de elfogadta. Azóta nagyon boldogok vagyunk, mert megértette hogy nem csak egyszer választjuk egymást, hanem minden nap amikor együtt kelünk fel, amikor mondjuk egymásnak, hogy szeretlek stb.
Lehet, hogy sokkoló, de így van
Az enyém nagyon jó volt amíg nem kezdtem el hisztizni, ő nem mondta, hogy változtassak rajta, úgyhogy az őszinteséget mondanám
Mellesleg mindig küzdj érte, ne vedd természetesnek, hogy együtt vagytok
Az együttélés!
Pénzügyileg és lakhatásilag független pasi vagyok.
10+ évig voltam egy tőlem idősebb intellektuális és okos nő szeretője, de nem éltünk együtt még egy évet sem, a végén átvert és hozzáment máshoz mert már jött a gyerek...
Most egy tőlem 15 évvel fiatalabb lánnyal élek együtt, de olyan buta szerencsétlen, hogy mindenen képesek vagyunk összeveszni, mert még makacs is hozzá plusz nagyképű is, hiába mondok bármit.
Ha meg valami nem úgy működik ahogy ő elképzeli (pl: hivatali ügyek, állásinterjú) akkor nekem hisztizik, de arra nem képes, hogy ott megkérdezze vagy segítséget kérjen, ahhoz túl büszke (?!?)
Másra tényleg nem jó csak beleüríteni a g.cit ez van.
Szakállam kihullik mire családom lesz ezekkel.
Kommunikáció.
Ha túl sokak vagytok egymásnak, vagy ha túl kevesek.
Ha problémásak az anyagiak.
Ha problémás a munkamegosztás.
Ha valamit változtatnotok kéne a szexuális életetekben.
Egymás szeretetnyelvének megismerése.
Ezek a kisebb dolgok nagy részét lefedik és megoldhatóak jó kommunikációval. Nyilván vannak olyan dolgok, amiket nem lehet megbeszélni. Pl egyik nagyon akar gyereket, a másik egyáltalán nem. Az egyik Dunántúlra menne munka miatt, a másik Tiszántúlra és nem engednek.
2 hónap együttjárás után azon kattogsz hogy a palid el fog hagyni, amire elmondásod szerint oka sincs és ezt meg akarod beszélni vele?
Te jó Isten...🤦🏼♀️
Keress egy önbizalom vagy önismeretfejlesztő trénert, mert ebből nagyon komoly gondjaid lehetnek később.
Ha nekem ilyennel jönne a párom 2 hónap után hogy biztos el fogom hagyni és hogy erősítsem meg hogy nem fogom, akkor azonnal kifarolnék a kapcsolatból. De én 44 vagyok, és nagyon nincs kedvem, az ilyen játszmákhoz. Vagyis sok ilyet átéltem már egynek se lett jó vége. Ha te ennyire nem bizol saját magadban és a saját vonzerődben akkor tök mindegy mit mond a párod. Semmi nem lesz elég csak ideig óráig, mindig kételkedni fogsz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!