Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinálnátok a helyemben? Van egy lány 3hete együtt vagyunk! Oda vagyok érte és ő is értem! Kiderült terhes lett a volt barátjától akivel már nincsenek együtt! Persze a csaj meg akarja tartani meg velem is maradni! Nem tudom mit csináljak!
Szakítanék.
Nekem még nem hiányzik gyerek. Ha ő akar legyen az ő dolga. Én még a sajátomat se szívesen vállalnám fel, nem hogy más gyerekét...
Azért ez nem egy egyszerű helyzet.
Igaz, én már nem vagyok tini, de én soha nem zártam ki, hogy pl. egy egyedülálló anyukával járjak. Az, hogy valaki terhes, nem sokban különbözik ettől.
Természetesen azért a kép árnyaltabb, jópár egyéb szempont is szerepet játszana. Mondjuk az, hogy társat keres, vagy a (leendő) gyereknek pótapukát? Mert tapasztalataim szerint a legtöbben inkább utóbbit. Hogy tudja a gyereket a kapcsolattal összeegyeztetni? Sokan nem tudják helyén kezelni egy gyerek mellett a kapcsolatot. Természetes, hogy egy anyának a gyermeke a mindene, de egy olyan kapcsolatban, ahol lépten-nyomon éreztetné velem, hogy csak egy mellékszereplő vagyok, nem maradnék. A jövőbeli tervei sem irrelevánsak. A "gyorsan házasodjunk össze, mert a gyereknek apa kell" hozzáállást nem tudnám díjazni. De ha a gyerek ellenére is hajlandó egy normális ütemű kapcsolatot fenntartani, értem ez alatt, hogy nem rohan, ismerjük meg egymást, járjunk jó ideig, és ha már biztos, utána házasodjunk össze, akkor miért ne? Ha álmaim nőjéről kiderülne, hogy terhes, de helyén kezelné a dolgokat, akkor nem látnám akadályát, hogy összejöjjünk.
Az sem teljesen mindegy, hogy hogyan lett terhes. Nyilván nem ugyanaz, amikor valaki egy hétvégi buliban kapja be a legyet, mint az, aki egy 5 éves kapcsolat végén, csak miután megtudta a pasi, lelécelt. Az sem mindegy, hogy mennyire csinált ebből titkot. Persze, ne azzal kezdje, hogy "terhes vagyok, ismerkedünk?" De ne is titkolja.
Szóval: összetett kérdés ez. A döntés természetesen a tiéd, de szerintem ezt azért alaposan át kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!