Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Továbbtanulás, párkapcsolat? Segítség!
Sziasztok!
Van egy 3 éves kapcsolatom, idén még nem vagyok végzős. 1 évem van eldönteni, hogy hol szeretnék továbbtanulni. (mindenképpen szeretnék)
Az tart vissza, hogyha a barátommal együtt maradunk addig, akkor mit kezdjek..?
Vidéki vagyok, a Miskolci Egyetem van hozzánk a legközelebb, de régóta álmodozok arról, hogy Budapestre járhassak egyetemre.
Nem tudnék heti 5 napot 200km-re lenni a barátomtól, sőt a családtól sem, eléggé gyenge vagyok érzelmileg, viszont az lenne az igazi célom.. Nagyon szeretem a barátomat és nem szeretnék nélküle elmenni. Ő nem tanul tovább, családi vállalkozásból meg fog élni, itt helyben.
Fogalmam sincs, mit tegyek!:(
Hogyan döntsek jól?
Magadat vedd figyelembe. Ha tudod, milyen szakon szeretnél továbbtanulni, én mindenképpen Budapestet ajánlom. A barátoddal meg ki tudja, mi lesz 1 év múlva, 2 év múlva.
Hatalmas váltás gimi után az egyetem, lehet akkor se maradnátok együtt, ha Miskolcra mennél. Szóval ne erre alapozz.
Szerintem is ha tényleg szeretitek egymást akkor kibírjátok. Több párt is tudok akik kibírták a távolságot mert szerették/szeretik egymást. Az egyiküknek nem rég született babájuk. :)
semmi sem lehetetlen.
A továbbtanulásod ne a párkapcsolatod függvénye legyen, itt most a saját életedről döntesz. Ha Budapesten akarsz továbbtanulni, gyere Budapestre. Hidd el, ha heti 5 napot itt leszel fent, nem fogod annyira érezni a barátod hiányát, annyi dolgod lesz, utána pedig remek lesz hazamenni pihenni, kikapcsolódni a szerelmedhez. Én pesti egyetemista vagyok, nekem is leginkább hétvégén van időm a barátomra, pedig pesti ő is. Hétközben tudtok skypeolni, telefonálni, messengerezni, hétvégén pedig láthatod őt. Ezt azért meg lehet oldani:)
Nem az a rossz döntés, ha feljössz Pestre, mert idehúz a szíved, hanem az, ha a kapcsolatod miatt nem teszed meg azt, amire vágysz.
Üdv, egy budapesti egyetemista lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!