Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Végzettség különbségek?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Végzettség különbségek?

Figyelt kérdés
Most ismerkedem egy lánnyal. Jövőre megy egyetemre. Én idén végeztem a technikusival. Van egy érettségim, szakmám és ennek a technikusia. Nem tudom zavarja/zavarná-e a lányt, hogy nekem nincs felsőoktatási végzettségem. Titeket zavarna? Buta nem vagyok, nem dolgozom rossz helyen, sőt. Egyszerűen csak ez egy olyan szakma amihez nem muszáj az egyetem.
2019. nov. 25. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

(Mondjuk későbbi előrelépéshez lehet szükséged lenne rá.)

De szerintem ez teljesen egyén függő, te ismered. Ha normális csaj akkor nem fog ezen fennakadni.

2019. nov. 25. 14:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Gagyi előrelépési lehetőségek vannak csak ebben a szakmában. Vagy munkafelvevő, vagy mérnök (nyilván ez nem gagyi, csak az nem szeretnék lenni). Ha előrébb lépnék, és tervezem is, csak nem tudom mit, inkább hagynám is ezt a szakmát.
2019. nov. 25. 14:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek szakközépiskolai végzettsége van, nekem diplomám. Engem nem zavar, hogy ő nem diplomás, mert nagyon okos, egyes témákról olyan sokat tud, hogy csak tátom a számat, mert azokhoz én sík hülye vagyok (fizika, elektronikai dolgok, stb.). Manapság már nem a diplomán múlik, hogy ki mennyire okos, intelligens, rengeteg idióta szerez diplomát.
2019. nov. 25. 15:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig bármikor dönthetsz még úgy, hogy továbbtanulsz. Anyukám 48 évesen diplomázott full kitűnő eredménnyel.
2019. nov. 25. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem zavarna. Egy ember nem attól lesz több vagy kevesebb a szemembe hogy milyen végzettsége van.
2019. nov. 25. 16:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Még az jutott eszembe, hogy valaki nehogy félre értse, nekem nem lenne vele bajom, ha magasabb végzettsége van/lesz. Mert ugye vannak akik úgy gondolkodnak, hogy a nő neámmá' okosabb legyen. Na én nem így gondolom.

Inkább csak magamat érzem tanulatlannak. Nem is szívesen mondom, hogy csak egy érettségim, meg szakmám van, mert az olyan ehh. Na értitek remélem.

2019. nov. 25. 16:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális, akkor nem... Csak legyen meg bennetek a közös pont. :)
2019. nov. 25. 16:46
 8/10 A kérdező kommentje:

A "hobbink" nagyon közel áll egymáshoz, az egy közös pont végülis.

Megint ki kell egészítenem, azért érzem magam tanulatlannak, mert nem jártam egyetemre. Érettségin 1db 3-as, 1db 5-ös, a többi mind 4-es lett. Ami amúgy nem nagy dolog, ráadásul alig készültem rá, pont ezért mert már akkor is azt szajkóztam, hogy én nem megyek egyetemre. Áhh...

2019. nov. 25. 16:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Lenne egy "szakmai" kérdésem: csak nála zavar, hogy nincs felsőfokú végzettséged vagy pl. a diplomás kollégáiddal kapcsolatban is felmerült benned ez a kisebbségi érzés? Szerintem, ha ennyire szavar, akkor beszélned kellene vele, de előtte várd meg, hogy valtozik-e a viselkedése veled. Ezekre próbálj figyelni: kioktatások, az érdeklődés mértéke az iránt, amit mondasz, milyen témákat hoz fel a beszélgetéseknél, nem vág-e túl sokszor a szavadba, tud-e bocsánatot kérni, beismerni, hogy neked volt igazad...stb. Azért nem javaslom jelen esetben, hogy egyből kérdezz rá, mert sok dolgot elronthatsz vele. Azt gondolhatha, hogy megint kifogott egy kisebbségi komplexusos srácot. Sajnos valljuk be, valahol igaza lenne. Azt tanácsolom, hogy addig ne depizz emiatt, amíg nincs rá okod. Randizgass vele és majd lesz, ami lesz. Sok sikert.
2019. nov. 26. 02:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Soha nem zavart senkinél. Se osztálytársnál, se kolegánál, még az előző barátnőmnél se. Pont ezért is furcsa most ez nekem egy kicsit.

De nem is az zavar szerintem (meg nem is hivnám ezt zavarásnak), hogy Ő menne egyetemre, hanem úgy érzem, hogy valamiért most ütött be a tudat, hogy én ezt elcsesztem. Manapság már annyira alap, hogy valaki egyetemre jár. Ha nem áltattam volna magam azzal, hogy nekem nem kell, és tényleg egy kicsit készülök az érettségire, akkor akár én is ott lehetnék, mert ha kell tudok tanulni, ami érdekelt azt könnyen megtanultam, megértettem, stb.

2019. nov. 26. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!