Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzem azt, hogy nem...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzem azt, hogy nem érdemlem meg, hogy szeressem?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem kérek a "Fiatal vagy még" "Ez csak fellángolás" "Majd elmúlik" és hasonló válaszokból, köszönöm.

Tehát. Kilencedikes, középiskolás vagyok. Az önbizalomhiányom már általános iskola alsó tagozatában megmutatkozott. Az osztályban kb. mindenkinek szép, hosszú, aránylag dús, lányos haja volt, nekem viszont vékony szálú, nagyon nagyon kevés, rövud hajam volt, erre még rátett egy lapátal, hogy göndör is, tehát nagyjából sose állt rendesen. Ebből kifolyólag mindig a rosszat csináltam, hogy rám is figyeljenek, ne csak másra. Figyelmet akartam. Megerősítést, hogy én is ugyan olyan vagyok mint ők, semmivel se kevesebb. Sajnos, ez még jobban rontott. Sokan nem szerettek emiatt.

Felső tagozatban se lett sokkal jobb, talán jobban be tudtam illeszkedi és megszerettetni magam a többiekkel. Ekkorra felszedtem pár kilót, de kövér sose voltam. Viszont itt jobban előjöttek azok a megjegyzések, hogy "Te miért vagy ilyen csúnya?" "Kövér disznó" "Neked hogy van ilyen kevés hajad?". Hihetetlenül szarul estek, viszont szinte mindig vissza tudtam valamit szólni, olyan sokszor nem is kaptam meg, de azért mégis néha előjött. Felsőbe ezek miatt már szinte alig volt önbizalmam. A strandra se merek már kimenni a kövérezések miatt. Utcán is azt érzem, hogy mindenki engem néz, rajtam röhög és összesúg a hátam mögött. Sose sírtam osztálytárska előtt, viszont otthon mindig kijött belőlem. Képes voltam órákat egy-egy beszóláson rágódni.

Középiskolában se lett sokkal jobb a helyzet, azóta mondjuk már elkezdtem sportolni, hogy ne kapjam meg olyan sokszor, hogy kövér vagyok. Viszont kb 7 hónapja megismertem egy srácot. Ő volt az első, aki azt mondta nekem, hogy szép vagyok. Ez volt az első alkalom, hogy el is hittem. (Mint később kiderült, nem gondolta komolyan, soo az önbizalmam még inkább romlott). Sok szépet mondott, kedves volt velem. Talán ez fogott meg a legjobban benne, mivel ezelőtt nem sokszor fordult ez elő velem. Már több mint 7 hónapja, hogy nem beszélünk, egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, viszont én mégis. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá, hogy ne gondolkodnék azon, miért nem vagyok elég jó, nincs olyan hét, hogy ne sírnék miatta legalább egyszer. Ebben a 7 hónapban diagnosztizáltak nálam súlyos depressziót, pszichológushoz is jártam, de nem szerettem, ezért már hanyagolom. Kb 2 hétig kórházban voltam magas vérnyomással, valószínűleg a sok "stressz" miatt. Ő igazából szerintem már arra se emlékszik, hogy a világon vagyok, maradjon is így. Én mégis azt érzem, hogy nemhogy azt nem érdemlem meg, hogy szeressen, azt se, hogy én szeressem őt. Lehet, hogy az önbizalomhiány és a depreszióm miatt van ez?

Nem ahhoz kérek tanácsot, hogy elfelejtsem, nem is tudom, hogy el akarom-e felejteni. Inkább arra a kérdésre keresem a választ, hogy vajon miért gondolom azt, hogy azt se érdemlem meg, hogy szeressem?

Mint mondtam, nem kérek a fentebb leírt  válaszokból, köszönöm. Ha elolvastad a kisregényemet, azt is külön köszönöm.

2019. ápr. 13. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
15 vagy. Már kiírtad.
2019. ápr. 13. 22:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Első, erre csak azt tudom mondani, ha kérhetem, a továbbiakban, mások ennél kicsit hasznosabb válaszokat adjnak..
2019. ápr. 13. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Mert szeretsz szenvedni !
2019. ápr. 13. 22:26
 4/7 anonim ***** válasza:
28%

Törvényileg tilos regisztrálni internetes oldalakra 16 év alattiaknak!

Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.

2019. ápr. 13. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem az önbizalomhiánytól lehete ez, annyira kevésnek tarthatod magad hogy nem engeded meg azt sem magadnak hogy valakit szeres. Ez már nagyon súlyos.

Vagy tudatalat tudod hogy nem szereted (a hazudozása miatt), csak azért gondolsz rá szeretet teljesen mert ő szépeket mondot rólad.

Biztos szereted/szeretnéd őt?

Illetve a múltba való barangolásnak nincs sok értelme nem visz előre téged az életbe, csak még jobban hátráltat.

Az életedbe most még tart ez a mélypont DE ha hiszed ha nem fokozatosan felfelé fog emelkedni. Persze ahoz tenned is kell! Nem szabad megelégedni azzal ami most van, én sem tettem. Változok mert muszáj de ez nekem is jó! Csomó pozitív vissza jelzés kapok!

15 évesen én is ilyen voltam, mára fel sem lehetne ismerni engem, kívülről, belülről (szerencsére), mert tettem azért hogy ne az legyek akik csak a sötétet, a negatívot látja, sokkal jobb itt a magasba, a fénybe :D

Kívánom a legjobbakat, kitartás! Irány a változás! :)

2019. ápr. 13. 22:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm a válaszát, teljes mértékben igaza van. Igen, biztso vagyok benne, hogy szeretem. Viszont akarni nem akarom, még jobban rontana a jelenlegi helyzetemen ha esetleg sikerülne vele megint felvenni a kapcsolatot
2019. ápr. 13. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Aki lepontozott, javaslom járjon utána a 16 éven aluliak adatvédelmi törvényének! Aki nem jelenti a kérdezőt, az bűnrészes és támogatja, hogy ezt az oldalt súlyos pénzbírságra ítéljék!
2019. ápr. 13. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!