Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi szóltok ehez?

Figyelt kérdés
Kinek mi a véleménye arról, hogy ha valaki vágdossa magát?

2018. dec. 6. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Komoly lelki zavar, aminek lehet nyomós oka, rejtegetnivalója van és nagy eséllyel segítségre van szüksége, de nem kér.

Ne érezd magad rosszul, én is ilyen vagyok :D

A legnehezebb rész a vágások nem mutatása. Hosszú ujjú pólók és pulóverek és hasonlók jól működnek, főleg ilyen hideg időben. Ha beszélni akarsz róla, dobj egy üzenetet, nem hiába anonym oldal a gyk.

(17F)

2018. dec. 6. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélek el senkit. Nem lehet tudni, mi baja van, vagy hogy miért csinálja. Ha csak divatból teszi ezt, akkor helyretenném. :) 17L
2018. dec. 6. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem fölösleges. Nem oldódik meg tőle senki problémája, sőt, ezzel még csak több lesz. Pl.: fájni fog, takargatni kell stb. Inkább valamilyen más úton kéne levezetni a feszültséget, mondjuk rajzolással, vagy nem is tudom, ami tetszik.

17/L

2018. dec. 6. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem rossz. Nekem legalábbis nem, elhagytam a pengém de most van egy vastagabb erősebb, és megérdemlem amit teszek vele magammal. Hidjétek el aki egész életébe szenved semmije és senkije annak már nem számít ha meglátnak pár vágást. Amúgy 17F ha ez számít bármit is
2018. dec. 6. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát én sajnálom őket, mert ilyen buták:S De amúgy én együttérző vagyok, de amúgy ezt csinálni valakinek magával az puszta butaság. Dolog, hogy szomorú, de szerintem nem lehet olyan ok, ami miatt valaki ezt művelje magával. Szándékosan. Szóval ő mégjobban át akarja élni,érezni ezt a világfájdalmat. Még erősebb fájdalmat akar okozni magának, ami szerintem értelmezhetetlen. Sajnálni és sajnáltatni akarja magát; még saját maga által is; hogy még több okot csinál, hogy sajnálhassa, sajnálni tudja magát. Mert hogy már fizikailag is fáj, és 'hú az milyen szörnyű'. De amúgy a bajai miatt is sajnálom, meg a buta mivolta miatt is. A butaléte miatt is.
2018. dec. 6. 21:09
 6/8 anonim ***** válasza:
*Mondjuk egyébként létezik olyan verzió, hogy fizikailag erősebb, pl ha bevered a könyököd, nem fog többé az addig fájó kislábujjad fájni, na , elárulom, hogy még ez se a jó, megfelelő megoldás. Hanem pl a csípős paprika tud jobban csípni, mint amennyire a lelked fáj. Na tehát ilyen módon az a hatásos. És még egészséges is, mert zöldség, de amúgy tehát el tudja elég hatékonyan terelni a figyelmet a lelki fájdalomról:) Akár egyébként hagyma is lehet jó.:) Szóval valami csípős dolgot kell fogyasztani, és akkor az leköti a figyelmedet, és olyan "tűzokádós " paprika által már nem is fogsz tudni odafigyelni, hogy 3 másodperce még szomorú voltál. :) Szóval csípős ételeket kell ilyenkor fogyasztani, nem mégjobban bántani magad; meg kínozni, nyüstölni. :)
2018. dec. 6. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:
*Ha meg mondjuk nincs otthon, akkor valami orbáncfű v citromfű tea, vagy ezen kettőnek kombinációja , egybefőzve is akár:) Vagy pl ha az idegei nem jók, akkor pl hát nemtom, de pl meg lehet próbálni megtámogatni egy kis mogyoróval, napraforgómaggal, vagy tejjel, vagy olyan keksszel, amiben van magnézium. :) Vagy bab, diós sütik, stb:) Jó mondjuk a süteményből mértékkel:) Tehát ha pl túleszed magad süteménnyel, de ha bármi mással is, az már nem jó:) Tehát figyeljünk oda a mértékre kérem:)
2018. dec. 6. 21:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

19 éves vagyok, lassan 4 éve küzdök ezzel a problémával. Azóta rengeteget változtam. Egyetemista vagyok (tanárnak készülök), komoly párkapcsolatom van, érettnek, igényesnek érzem magam, vannak céljaim. Nem akarok meghalni.

De.

A vagdosást nem sikerült kiirtani az életemből. Ha valamit rosszul csinálok, ezzel büntetem magam, sokszor anélkül, hogy felfognám, hogy mit teszek. Hogy megint beleesek ugyanabba a csapdába.

Voltam vele pszichológusnál is, aki azt mondta, nincsen különösebb probléma, csak nem tudom megállapítani a hangulataimat... És hogy nem vagyok önveszélyes.

Túllépni még úgy sem sikerült, hogy sikeresnek tartom magam, és szeretem azt, aki vagyok.

Ennek tudatában, nem ítélek el senkit, aki ezt teszi. De mindenképpen próbálnék segítséget nyújtani nekk, ugyanis ez nem normális. Sokszor sajnos az ember nem hajlandó észrevenni, hogy mi történik másokkal... Hogy ez nem valami butaság, amit majd kinő. Valódi probléma

2018. dec. 7. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!