Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Isten szerint helyes a tini párkapcsolat?
A Bibliában van valahol utalás arra, hogy helyes-e a tininek párkapcsolatban lenni?
Egy osztálytársam hívő, és azt mondta, hogy ő nem akar barátot, mert náluk csak felnőtt korban szabad ilyen kapcsolatban lenni. Valóban van valahol ilyen szabály? Ha igen, miért?
A mi vallásunk az egyik legszabadabb vallás
Van pár dolog amit nem szabad
Például amit az első mondott
Viszont sokmindenben inkabb az számít hogy milyen lelkiséggel csinálod
Sokféle "hívő" van ám.
Ismerek egy katolikus lányt, rengeteg fiúja volt már.
Ismerek egy lányt aki a "Hit Gyülekezete" vagy minek a tagja. Na náluk a leendő házastársat a szülők jelölik ki és a gyereknek semmiféle beleszólása nincs a dologba. Semmiféle párkapcsolatot nem létesíthet, amint 18 lesz összeadják a sráccal akit kinéztek neki.
És mindketten a Biblia tanításai szerint élnek.
Ahogy az első is leírta, " ne paráználkodj"
Valószínűleg azért nem akar, mert tudja, hogy egy mai párkapcsolat fiatalkorban sajnos együtt jár a sexxel.
A Biblia szerint csak házasságban szabad nemi életet élni.
Viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a különféle vallások előírásai csak arra érvényesek, aki magáénak vallja az adott vallást és úgy gondolja, hogy ha betartja ezeket az előírásokat, elnyeri a vallása istenének a tetszését és üdvözülni fog. (Ha általános érvényűek lennének a vallási tiltások, akkor ugye nemcsak a zsidók és a muszlimok nem ehetnének sertéshúst, hanem senki, és nemcsak a hívő katolikusok böjtölnének mondjuk nagypénteken, hanem vallástól függetlenül mindenki).
A miért kérdésére a kultúrtörténeti válasz (a hívő ismerősöd nyilván azt fogja mondani erre a kérdésre, hogy azért, mert Isten így akarta): apajogú társadalmakban (ahol a családfő birtokolja a családi vagyont, és a családi vagyon, pl. a termőföld, apáról fiúra száll) elengedhetetlen, hogy az apa biztos legyen abban, az ő fiai valóban az ő fiai, ezt meg a DNS-vizsgálatok előtti korokban csak úgy lehetett biztosítani, hogy szigorúan tiltották a házasságon kívüli szexet (különösen a nőket büntették érte, pl. a Bibliában és a mai Afganisztánban egyaránt megkövezéssel).
Kedves 3-as
A Hit gyülekezete nem egy szekta
Furcsa és erős akaratú szülők pedig mindenhol vannak
Sajnálom hogy el kell szomroítsalak de én ahoz megyek hozzá akihez akarok :( (és még kecskét sem adnak értem)
Utolsó, nem is mondtam, hogy szekta. Ezt, amit leírtam, az a bizonyos lány mesélte el nekem. És azt is mesélte, hogy választhatja ő is azt, hogy nem eszerint él, de ő azt választotta, hogy mindenben követi az irányzatot. De ezt leírni nem tartottam relevánsnak, mivel (számomra legalábbis) nyilvánvaló, hogy minden vallás saját választáson alapul. De azért köszönöm a kioktatást.
3as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!