Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki segít nekem, tanácsot adni? Önbizalom hiányos vagyok és nem tudom hogy fejezzem ki magam. Ezenkívül még sok kérdés is lesz.
Előre is elnézést kérek ha hosszú lesz.
Kezdetekkor még 1. Osztályban a szülővárosában jártam az alsó tagozatot. Nagyon jól éreztem ott magam mert barátokat szereztem (főleg fiúkat,mert egész 12-3 éves koromig fiúként öltöztem). Utána az alsótagozat végén az iskola új igazgatót kapott aki nem tetszett sok szülőnek ,főleg az enyémeknek ugyanis anyum tanítónő és jobban figyel ilyen dolgokra ,mint a többi szülő. A lényeg az 5.be átvittek egy másik falusi vallásos iskolába ahol anyum is tanít. Az akkori nyáron átmentem egy lelki válságon ami nagyon durva volt, nem akartam enni, napi 14 órát aludtam ,folyton sírtam stb.
Az új iskola nagyon fura volt, mert először is anyukám tanított órákon, másodszor más a mentalitása ,mint a városi nagy állami iskolának(családiasabb), harmadszor a gyerekek miatt, mivel ők a környező falukból valók voltak akik már összeszoktak. Nagyon fiúkkal se barátkozhattam,ugyanis Volt összviszz 2 srác az osztályban és egyik se volt jó fej.
Elkezdtem a lányokkal lógni, valahogy sosem illettem be közéjük. Ők azok a drámázós cica baba mulatós zenés lányok.
Kezdtem megszeretni őket, és több fiú is jött az osztályomba ,de mindig csak egy jófej osztálytárs maradtam nekik. A régi városi barátaim az első pár évben még elhívtak szülinapi bulikra de ez abbamaradt ,mert együtt kijárni még nem lehetett és mindannyiuknak más-más programjai lettek.
Néha megnézem a Facebookjukat és látom hogy ugyanaz az érdeklődési körünk. Ilyenkor nagyon rosszul érzem magam, mert a saját osztálytársaimmal nincs közös témánk csak az aktuális drámák, de velük még nem merem felvenni újra a kapcsolatot mert úgyérzem mintha már nem is ismernék őket.
A helyzet az ,hogy jövőre gimis leszek és nem tudom hogy keltsek jó első benyomást. A falusi iskolában fel kellett vennem egy csúnyán beszélő kemény lány szerepet, máskülönben még ennyire se lennénk barátok a mostani osztályommal.
Az első kérdés tehát: Hogy tehetnék a gimiben jó első benyomást, és hogyan szerezhetnék barátokat?
A másik dolog az önkifejezés.
Konzervatív iskolába jártam ahol a szabályok: nincs : hajfestés, körömfestés, smink, forrónaci, nagyobb dekoltázs, túl feszes felső, kóla ,csipsz,energia ital, cukros italok pl. Sprite , Fanta, le kellett adni a telefonunkat reggel, nincs halál fej minta stb.
Ez sokban gátolt engem főként az utolsó években, mivel elég liberális vagyok. Nem vagyok nagyon divatos, se lányos inkább sportos. Túlsúlyos vagyok és elég kicsi az önbizalmam. Szeretnék divatosabban , lányos abban öltözködni de valahogy anyukám mindig elbizonytalanít. Pl. A kedvenc színem a lila. Megkérdeztem,hogy nyárra lehet e lila ombre a hajamon. Megengedte. Biztos voltam benne, rengeteg képet hűztam le megvolt az elképzelés. Én fizettem volna, és ha a suliban gond lenne csak annyit csinálnék hogy levágom a hajam félhosszúra, amyilen volt. Most hogy már nyár van és nagyon szeretném megcsinálni ,erre elkezdte keményen kritizálni az ötletet. Engem nagyon elbizonytalanít, mert sokat adok a véleményére. A tetkóval és a piercinggel ugyanígy volt. 5 éves korom óta megszállottan imádom a mauri mintás tetkókat. Azóta akarok egy kis gekkót magamra (nem feltűnő helyre), piercingget is csak a fülembe szeretnék (helix). Eddig semmi baja nem volt vele, sőt még biztatott is,de most hogy itt lenne az ideje elkezd kritizálni keményen. Olyan mintha nem a saját bőrömben lennék, nem azt az embert látom a tükörbe akit szeretnék. Nem tudom hogy csináljam ugyanis szeretnék divatosabb, lányosabb, önmagam lenni de ilyenkor annyira elbizonytalanodok. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm a válaszokat. 15/L
( Az iskolarendszer lehet fura lesz nektek ,mert nem vagyok Magyarországi. Szlovákiában élek és itt egy kicsit más)
Szia!
Nekem is ugyanezek a problémáim voltak. 15 éves lány vagyok és már a 3. iskolámban tanulok. Az első nagyon jó volt de onnan át vettek egy gimibe ami nem volt jó majd egy másik gimibe 2 év után. Amikor az első gimimből kijöttem utáltam magam. Pattanásos dagadt ronda voltam. Féltem hogy az új iskolába sem tudok beilleszkedni mivel elhitették velem hogy én vagyok a rossz a béna a hülye… Amikor a mostani gimimbe kerültem volt gólyatábor amikor annyira féltem hogy összesen egy emberrel beszéltem nem voltam rajta fotókon semmi. Az első nap különleges volt. Úgy mentem haza hogy elújságoltam otthon hogy 6 emberrel beszéltem. Ebből a 6ból egyre több lett és találtam BFFeket is. Felvettem a stílusukat de azért keverem a sajátoméval elkezdtem heti 7szer sportolni és a bőrömmel is foglalkozni. Szépen lassan egyenesbe jöttem.
Szerintem anyukád csak félt. Általában az összes ember a külsőd alapján ítél meg. A piercinget az iskolában kinézik én nem ajánlom az ombré hajra meg annyit hogy ha akarod csináld meg mert az szép különleges és divatos is egyben és fel fognak figyelni rád az emberek.
Remélem tudtam segíteni
Elég hosszú lett, de végig olvastam.
De olyan se vége, se hossza, már ne haragudj.
Tulajdonképpen miben kéne segíteni és tanácsot adni?
Rengetek mindenről írsz, és hogy mi nem tetszik és mit kedvelsz.
Pl. iskolák, oktatás
"A falusi iskolában fel kellett vennem egy csúnyán beszélő kemény lány szerepet, máskülönben még ennyire se lennénk barátok a mostani osztályommal."
Elsősorban nekem ez keltette fel a figyelmemet, amiből következtetni tudtam, mi is a probléma forrása.
Hogy be szeretnél illeszkedni egy olyan társadalomba, ami a külsőségeket, megjelenést helyezi előtérbe, nem pedig más értékeket.
"hajfestés, körömfestés, smink, forrónaci, nagyobb dekoltázs, túl feszes felső, kóla"
Illetve még hozzá lehetne csapni a közösségi oldalakon mutatott tökéletességet, "ájfon", majd később jön a cigi, piálás, álompasi stb. stb.
Röviden a jelenkori szokásokkal és társadalommal van a problémád.
Szeretnél hozzájuk tartozni, de, amit a médiában látsz, a tökéletes dolgok nem léteznek a valóságban.
Emiatt az önbizalmad sincs a helyén.
Az elsőnek köszönöm.
A másodikhoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy eszembe sincs agyonsminkelni magam vagy forrónacit felvenni. A példákkal csak azt akartam ismertetni hogy egy elég szigorú és konzervatív iskolába jártam ahol még a körömlakk is tabu téma volt 15,16 éves lányoknál. És emiatt nagyon kevés dolgot vehettek fel amik tetszettek is igazán. Félreérted nem tetszik a mai ájfonos majmolós tinir#banc stílus de a ruhákban amik tetszenek jelen vannak olyan elemek amiket eddig nem viselhettem.
Azt hogy egy "álarcot " kellett felvennem azért írtam mert akkor én voltam a városi tanárgyerek akire mindenki furán nézett, akkor 11 évesen ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Amúgy piercing alatt ezt értem:
Tetkó alatt, pedig valami hasonlót valami rejtett helyre
-hasonlókat csak más mintával. Szerintem ezekkel semmi gond nincs ugyanis láttam száz meg száz gyereket hasonló kaliberű tetkóval, piercinggel, hajjal és a tanárokat nem nagyon érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!