Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átlagosan mikor szokták az emberek elveszteni a szüzességüket? Tudom hogy ez mindenkinél máshogy van, mindenki máskor érik meg rá de úgy általában mikor?
A legtöbb országban 17-18 év: [link]
Magyarország sajnos nem szerepel ebben a study-ban, de szerintem hasonló eredmények lennének itt is.
A dolog összességében sok mindentől függ, de a legfontosabb tényező az intelligencia: az átlagosnál alacsonyabb intelligenciájú tinik hamarabb veszítik el, az intelligensebbek később. Itt egy study, ami szintén ezt igazolja: [link]
Mielőtt bárki megsértődne, ez nyilván nem igaz külön-külön mindenkire, azaz nem mindenki buta, aki hamar veszíti el, és nem mindenki okos, aki későn, de statisztikailag érvényesül egy ilyen tendencia. A családi háttér is számít, pl. a fent study alapján azok a fiatalok, akiket a két szülő együtt nevel, átlagosan másfél évvel később veszítik el, mint azok, akik csonka családban nőnek fel.
A fenti study alapján az is érdekes, hogy bár a mai fiatalok sokkal korábban találkoznak szexuális tartalommal a médián keresztül, mint az egy-két generációval korábban jellemző volt, de a szüzesség elvesztése mégsem tolódott korábbi életkorra. Ezek alapján az olyan véleményeknek, hogy "ma már a 12 évesek is csinálják, bezzeg a mi időnkben...", nincs semmilyen statisztikailag igazolható alapja, hiszen évtizedekkel ezelőtt is 17-18 év volt az az átlagos életkor, amikor a fiatalok elveszítették a szüzességüket. (Mellékes, de az én tapaszalatom is az, hogy manapság is ugyanaz a réteg kezdi korán ill. későn, mint akkor, amikor mi voltunk fiatalok. Tanár vagyok, így elég sok esetet látok.) Az ilyen vélemények mögött inkább a múltra való emlékezés megszépítő hatása, ill. bizonyos generációs különbségek állhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!