Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A múltam üldöz -mit tegyek?
Szerelmes vagyok -és ezt kimondva azt hiszem még jobban megrémültem.
4 éves koromban molesztáltak, de szerencsére nem jutott el az apukám odáig. Nagyon kevés emlékem van ezzel kapcsolatban, a nagymamám mesélte el az egész történetet, de ha akarnék akkor jobban vissza tudnék rá emlékezni és nem csak foltok lennének a szemem előtt. 10 év telt el azóta, és még senkivel nem beszéltem róla, legalábbis sosem mondtam el, hogy hogy érzek ezzel kapcsolatban (anyukámnak sem, ez mindigis tabu téma volt, bár lehet, hogy azt hiszi, hogy már elfelejtettem ezeket ami valamennyire igaz is).
Most viszont szerelmes lettem...szerelmes vagyok de a múltam miatt sokat szorongok. Egyik részem felakarja ezeket a dolgokat dolgozni, másik viszont a szőnyeg alá akarja seperni...ha úgy döntenék, hogy őszintén feltárom érzéseimet ezzel kapcsolatban és hajlandó leszek visszagondolni azokra amikre talán nem kéne, nem tudnék egyszerre egy (vagy inkább A) fiú kezét fogva sétálni...tényleg szeretem őt, a lábam remeg ha a közelemben van és szívem szaporábban ver ha meglátom de ez a kettő nem menne együtt...
Sok rémálmom van és volt már apukámmal, nem akarok erről senkinek sem beszélni, magamba akarom feldolgozni, hogy tovább léphessek de félek, hogy nem tudom ezt megoldani...mit tegyek szerintetek? Most merre tovább?
Ha gondolod nekem írhatsz, szívesen beszélgetek veled erről és segítek is ahogyan tudok :)
/L
Egyedül nehéz lesz. Nagyon ritkán van olyan, hogy valakinek sikerül egyes egyedül "begyógyítania" egy ilyen mély sebet. Keress valakit, barátokat, akikkel beszélsz erről, akikben tényleg megbízol. Ha magadban tartod rosszabb lesz. Eressz ki magadból mindent. Beszélj, sírj, vagy bármi. Dolgozd fel, de ne egyedül. Vagy, ha nincs senkid akivel ezt átbeszélnétek, menj pszichológushoz, ő talán tényleg tud segíteni. Az álmoknak mindig van valami jelentése, azokon gondolkozz. Gondolj vissza a régebbi megrázkódtatásokra, még ha fájdalmas is. Elfelejteni úgyse tudod. Gondolj vissza, gondold át, emlékezz. ha nem tudod pontosan mit kell kiheverni, akkor nem is fogod tudni, hogy csináld.
Amúgy, a "szerelem" lehet segít. Elűzné a rossz dolgokat, ha lenne egy jó élményed.
Ügyesen! :)
ne görcsölj minden részleten megfog történni igyis-ugyis, egy éven belül amiután lefeküdtetek ott fog hagyni, 18-20 éves korod után azért már fogsz találni olyat aki nem hagy cserben, sokat próbálkozz, ne add fel,és sok sikert
(kezelésekkel tompithatod a molesztálás sérelmeit, de elmúlni nem fog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!