Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha meg nem multam el 18, es a...

Ha meg nem multam el 18, es a rendőrök meglatnak részegen, akkor azert megbuntethetnek?

Figyelt kérdés

2015. szept. 14. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Akkor nem a gyorshajtókra mennének, hanem elballagnának néhány budapesti központi találkozóhelyre. Max azt büntethetik meg, aki kiszolgál.
2015. szept. 14. 18:31
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Ha kocsival, vagy motorral mész akkor lehet rá esély.
2015. szept. 14. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Nyilvános részegségért max. pénzbírság járna, de azt 18 év alatt nem szabnak ki.
2015. szept. 14. 18:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A nyilvános részegség se nem bűncselekmény, se nem szabálysértés. Egyes önkormányzatok hozhatnak/ hoznak olyan rendeletet, hogy a közterületi alkoholfogyasztás szabálysértés - de az, hogy pld. egy szórakozóhelyről ittasan gyalogolsz haza, ott sem büntetendő.

Csak azt büntethetik meg, akit esetleg rajtakapnak, hogy téged kiszolgált alkohollal.

Persze, ha részegen botrányosan viselkedsz, akkor megbüntetnek, de akkor sem a részegséged, hanem a viselkedésed miatt.

2015. szept. 14. 18:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Ok, koszi
2015. szept. 15. 21:03
 6/7 anonim válasza:
Nem téged hanem aki eladta neked a piát, mert 18 éven aluliakat nem szolgálhatnak ki szeszes itallal akármilyen sok pénzt ígér.
2018. aug. 6. 10:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Hat mar elmultam 18, szoval mar targytalan😅
2018. aug. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!