Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Ciki az, ha több nyelven beszélek? (több lent)
Na szóval.
Egy haverral beszéltem ami nap.
És mondta ,hogy "égő" ,ha a csajok előtt beszélek több nyelven.
Én néha-néha csak "hülyéskedésből" mondok más nyelvű szavakat.
Csajok szerintetek?
F
Nekem van egy (fiú) osztálytársam, aki pont ugyanezt csinálja.. Magyar az anyanyelve, de kettes nyelvtanból. Angolból jó, de csak a videojátékok miatt. Franciát az iskolában tanulja, tényleg jó a kiejtése, de csak hármas belőle, mert a szavakat, kifejezéseket, illetve a nyelvtani részt nem tanulja belőle. Idén elkezdett oroszt tanulni külön, ismeri a cirill betűket, max. köszönni tud még oroszul és ennyi, de ,,menőzik azzal, hogy ő tanul oroszul. Finnül is elkezdett tanulni, egyedül annyit tud mondani, hogy turpa kii (fogd be/pofa be, vagy valami ilyesmit jelent) mégis azt hiszi, hogy nyelvzseni.
Szóval ő azzal dicsekszik, hogy ő ért a nyelvekhez, számos nyelven tud beszélni és belefog több nyelv tanulásába is. De én amondó vagyok, hogy amíg valaki az anyanyelvét, illetve az iskolában kötelezően tanult idegennyelveket nem tanulja rendesen, vagy csak félvállról, addig hiába van tényleg jó nyelvérzéke, és hiába tud 1-2 kifejezést, vagy hiába jó a kiejtése, ha nem hozza ki belőle a maximumot. Szóval szerintem addig nem kellene belevágnia másik nyelvek tanulásába külön, vagy csak szimplán nem kell ,,,menőségből" beszúrnia a magyarba 1-2 idegenszót.
Szóval kérdésedre a válasz: maga az a tény, hogy te tudsz beszélni más nyelveken, szerintem nagyon jó dolog. Viszont az imént leírt dolgok, és a magyarba beszúrt idegenszavak használata nem éppen a legvonzóbb dolog a lányok szemében. Legalábbis ez az én véleményem. 15/l
11-esnek
Én nem (pont) azt csinálom ,mint az osztálytársad. :D
Am megfogadom a tanácsodat.
Így igen, mert ez semmi, csak menőzés.
Ha tényleg több nyelven beszélsz folyékonyan, akkor az viszont kifejezetten jó.
Egyébként, aki tényleg tud valamit, annak nincs szüksége rá, hogy felvágjon vele.
Ha anyanyelvi szinten beszélsz (vagy közel úgy) egy/több idegen nyelvet, akkor nem a magyarba fogod belekeverni, hanem annak rendje és módja szerint fogod használni akkor, mikor indokolt és helyénvaló.
A nyelv nem "hülyéskedés" tárgya.
Egyébként meg a magyar helyesírást sem kellene elhanyagolni a sok-sok idegen nyelv mellett...
Na nem felvagasbol csinálod akkor nem ciki en is szoktam néha neehany angol szót használni.
En pl levelezek egy angol csajszival. (Pedig nem igazán tudok angolul) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!