Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha kiderülne hogy...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ha kiderülne hogy a barátnőd vagdossa magát?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, én vagyok a barátnő!

2023. szept. 18. 20:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%
#10 Szóval szerinted a szakemberek hülyék, mert neked, laikusként más a logikus?
2023. szept. 20. 09:25
 12/13 anonim ***** válasza:
45%

#11 Kérlek idézd szó szerint, hogy hol írtam ilyet! Nem fogsz tudni idézni, ugyanis nem írtam ilyet, ez a mondandóm kiforgatása.

Az, hogy ez egy figyelemfelhívás, semmilyen formában nem zárja ki, hogy szakember segítsége kell a megoldáshoz. Sőt, már öngyilkos gondolatok esetén is segítséget kell kérni, nem szükséges tettlegességig fajulnia a helyzetnek.

Szóval a lényeg, hogy érdemes tisztában lenni azzal, hogy az illető valóban önveszélyes-e, vagy csak vészjelzéseket küld. Teljesen máshogy kell kezelni a kettőt.

2023. szept. 20. 10:14
 13/13 anonim ***** válasza:
65%

#12 "De, ez egy figyelemfelhívás, semmi több. Aki öngyilkos akar lenni, az elsőre felvágja az ereit, nem csak vagdossa. Gondolkodj logikusan, mielőtt hülyeségeket írsz." Ezt írtad, pedig az önsértők kifejezetten kis részére igaz csak amit írsz. Ez a tájékozódás totális hiányát jelzi vagy az információk semmibevételét.

"First, by a wide margin, NSSI most commonly functions to (temporarily) alleviate overwhelming negative emotion. Intense negative emotions precede NSSI, and the performance of NSSI results in reduced negative emotions as well as feelings of calm and relief. Second, slightly more than one-half of people report that they self-injure as a form of self-directed anger or self-punishment (consistent with work by Hooley and colleagues [see Nock et al,23 Glassman et al,24 and Hooley and St Germain25], suggesting that self-criticism has a causal relation to NSSI). Third, NSSI can serve multiple other functions, such as a desire to influence others or to produce a physical sign of emotional distress, but each of these functions is relevant only to a minority of people who self-injure." [link]

2023. szept. 20. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!