Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék a barátommal, ha most egy érzékeny, kissé depressziós korban van?
A barátomnak sajnos nem nagyon derűs az otthoni helyzete. Az anyukájának van egy új párja, aki szinte minden nap hisztizik, beleköt a barátomba, az anyja pedig folyton ez miatt veszekszik a mostani párjával, mindig az mondva neki, mit képzel hogy így beszél a fiával, most azonnal húzzon el a lakásból. Természetesen azonnal kibékülnek mindig, de újból kezdődnek a dolgok. Emiatt a barátom nagyon szomorú, ideges, és alig eszik valamit mindig, nem alszik 3 óránál többet. Persze bíztatom, hogy rám mindig számíthat, itt vagyok, de a kedvemért legalább egy kicsit egyen, de nem hat sajnos. :( És nagyon féltem őt mert soha nem voltam ilyen helyzetbe mióta vele együtt vagyok.
Mit tehetnék hogy szebbek legyenek a napjai, azon kívül, hogy bíztatom?
16/l
Probald minel tobbszor kimozditani otthonrol.
Itt a jo ido, ki lehet menni setalni, turazni, stb :D
Írj nekem én szívesen megismernélek és segítenek.
F40
Figyelj rá oda mindenképp, mert a depresszió nem játék, komoly dolog lehet. (Nem szinonima a szomorúsággal!)
Sajnos nagy valószínűséggel nem tudtok sokat tenni a konkrét helyzettel, mert kiskorúak vagytok, gondolom a srác is. Tehát nem költözhettek csak úgy el pl. Csatlakozom az 1-es hozzászólóhoz, a kimozdulás és a közös programok, akár "ottalvósak" is segíthet, ha tehetitek akár a jó időben menjetek sátrazni valahova, akkor a szállás is ingyen van (kivéve kemping, de abból is van olcsóbb).
Ami fontos lehet, hogy ha a veled töltött idő alatt jól érzi magát és felszabadul, akkor nagy valószínűséggel ez nem depresszió - mint betegség, szerencsére.
Jó lenne egy pszichológust keresni, hogy szakemberrel is megossza a problémát, egy szakember adhat egy "tervet" a kezébe, hogy hogyan tud megküzdeni vele. Te pedig szeresd és legyél támaszték neki.
A menekülést semmiképp sem az alkohol, vagy egyéb szerek adják!
Sok erőt Nektek! Tartsatok ki!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!