Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kéne megnyílnom a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kéne megnyílnom a világ felé?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok, suli mellett lakom. Alapvetően vicces, jófej, nem buta vagyok. (Csak túlgondolok kb. mindent) Azt tudom, hogy nem gondolnak többen sem antiszocnak, csak én magamat. A suliban elvagyok több csoporttal is, de sehova nem sikerült "törzs"-szerűként beilleszkednem.

Ennek egyik oka, hogy párszáz méterre lakom a sulitól.

Másik pedig, hogy szüleim nagyon óvni próbálnak, csak egy nyomorult Viberem van. És ha kérném szüleimtől, hogy hadd menjek el valakikkel, egyrészt azt mondanák, hogy nem, másrészt fura is lenne, hogy elmegyek velük buszhoz, aztán hazamegyek. De ha meg egy komolyabb tagja lennék egy csoportnak, akkor sem engednének el velük, moziba, vagy csak a városban (nem Bp) ellenni. Konkrétan egyszer nem voltam akármilyen ganggel (meguntam a csoport szót) akárhol is, és lehet rosszul képzelem el az egészet.

Szóval a kérdés mit tennétek?

2022. júl. 5. 01:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős érzés. Én lány vagyok. Apukám alapvetően nagyon laza tud lenni, de anyukám mindig szigorúan fogott. Kezdetben amikor megpróbáltam valamit kérni és nemet mondott egy idő után már meg sem próbáltam. És mostanában ott tartunk, hogy ha valamit akarok azt nélküle teszem. Most akarok továbbtanulni és az egyetem kérdésben például egyedül döntöttem. Amikor pedig már beadtam nem tudott beleszólni. Tudom, hogy félt, de örökké nem irányíthat. Muszáj magamtól elindulni és ha elesek magamtól megtanulni felállni. Apróbb lépésekben próbáld én azt mondom. Nekem furcsamódon mióta leérettségiztem egyre nagyobb mozgásteret ad. És ez nagyon nem normális számomra. Nem tanácsolom azt, hogy kerüld meg őket, mert abból csak te jöhetsz ki rosszul. Ülj le beszélni velük és értesd meg velük, hogy nem leszel örökké gyerek. Megérted, hogy féltenek, de attól, hogy kapsz egy nagyobb mozgásteret te még ugyanaz az ember maradsz. És ha ez sem válik be mondd azt, hogy hosszútávon csak neked ártanak ezzel a szigorral. Kitudja hogyan alakul a későbbiekben az életünk. Az enyém és a tiéd. Én a mai napig ezt próbálom anyukámmal. Nem sietünk, de szép lassan elfogadja, hogy már nem az a kislány vagyok mint régen. Értesd meg velük, hogy szereted őket és tudod, hogy csak a javadat akarják és ezért mérhetetlenül hálás vagy nekik, de most azzal segítenek a legtöbbet ha engednek neked és hagynak élni. És hidd el ha bebizonyítod, hogy nem hiába kaptál mozgásteret egyre többet fognak engedni. Remélem tudtam segíteni.
2022. júl. 5. 07:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy elolvastad a hosszúsága ellenére
2022. júl. 6. 01:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Igazából ott van a legnagyobb baki, hogy mivel nagyon közel lakom a sulihoz, nem vagyok kint az utcán konkrétan semennyit. Ilyenkor mit csinálnátok?

A többi hosszú szöveget azért írtam, hogy részletes infótok legyen

2022. júl. 6. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért akadályoz meg a suli ebben? Az, hogy azért nem sikerült beilleszkedned mert a suli mellett laksz, csak egy kifogás. Olyan mintha azt mondanád, azért vagyok rossz matekból, mert kék a szemem:)

Beszélj a szüleiddel, ahogy 1-es tanácsolta, és merészkedj ki a világba. Nem kell mindig mozizni vagy máshova messze menni, nekem van egy barátnőm akivel állandóan csak sétálunk a környékünkön, mivel annyi mondanivalónk van mindig egymásnak, hogy nincs szükségünk arra, hogy folyton különböző programokat találjunk ki amikor találkozunk.

Ha a szüleid nem engednek el sehova, akkor barátkozz az interneten.

2022. júl. 6. 19:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, erre csak úgy tudok válaszolni, amire azt mondod, hogy tök baromság, és ez kívülállónak az is, de nekem nem.
2022. júl. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!