Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ekkora elvárás a fiúktól...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ekkora elvárás a fiúktól a magasság?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy 16L vagyok. Van egy fiú, aki tetszik (18F), én 165 cm vagyok, őt olyan 160-162-nek tippelném. 2 barátnőmmel elmentünk mellette a folyosón, aztán mondtam nekik, hogy mintha kicsit kisebb lenne nálam. Erre mindketten elkezdték húzni a szájukat, hogy ez mennyire gáz, pedig eddig semmi bajuk nem volt a sráccal.

De ezt már sokszor megfigyeltem, hogy amikor a lányok nagy része párt keres, 10-ből 8-szor az az első kritérium, hogy "legyen magasabb nálam legalább egy fejjel", vagy sokszor konkrétan megmondják, hogy pl. 185 és 195 cm között legyen, egy 184 cm magashoz bottal nem nyúlnának. Az alacsonyabb fiúkról/férfiakról úgy beszélnek, mintha nem is emberek lennének. Ez csak szerintem beteges? Mégegyszer mondom, nem egy frusztrált incel vagyok. Az említett srác egyébként eléggé telt is, gondolom nincsenek érte meghalva a lányok, ezért is úgy kezelnek, mintha nekem lenne valami baj a fejemben.

Ti erről mit gondoltok? Tényleg ennyire gáz lennék emiatt? Nem túlzás egy kicsit ez a magasságmánia?

2022. febr. 10. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Ezt nevezik gyerekes hozzáállásnak. De ez még teljesen oké lehet ebben a korban, én is ezt tapasztalom. Viszont, ahogy nőnek fel a lányok, úgy változik az állásfoglalásuk ezzel kapcsolatosan.

20 éves nőtől ezt főszempontként hallani már beteges és gáz, szerintem.

Aki tetszik az azért tetszik, amilyen. Nem azért, mert toronymagas.

Nekem alacsony(170cm) srácként is rosszul esik ha ezt hallom, egy nekem szimpatikus lánytól.

2022. febr. 10. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem mindenki ilyen, mint a barátnőid.

Sokaknak elég, ha nem alacsonyabb.

2022. febr. 10. 16:37
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Azért a fiúknál sem gyakori már a 185+. De egy 180-185 közöttit semmiképp nem mondanék alacsonynak, úgyhogy ha valakinek a 185+ az elvárás, az kb 10 százalékból tud válogatni. A csajok nagy része úgyis 160-170 között van, akkor nehogy már ne legyen elég egy 175-185 centis pasi. Én is azt vallom, hogy legyen egy férfi magasabb egy nőnél, de azért túlzásokba nem kell esni. Én 183 cm vagyok, de sose mondták rám, hogy alacsony:D Magasnak viszont annál többször.
2022. febr. 10. 17:00
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

Mert tudják hogy elvárhatják, nincs jelentősége. Úgy válogathatnak mint a boltban a polcok előtt, fiúként ezt nem tudod átérezni.

Teljesen más tudatállapotba kerülnek ezáltal és konkrétan egy másik szemszögből látják a világot mint te.

Ez olyan mint mikor az egész életében pénzben fürdő gyerek elakarná képzelni milyen szegénynek lenni - nem tudná, hisz sosem volt benne abban az állapotban.

2022. febr. 10. 17:04
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Ez az "épp nem vagyok ismerkedési helyzetben" véleményük, magyarul racionálisan gondolkodnak. Viszont egyet elhihetsz, amint odaállna eléjük egy (számukra) nagyon vonzó srác, le se tojnák a magasságát.:)
2022. febr. 10. 17:10
 6/12 anonim válasza:
100%

Én 167cm vagyok, sose érdekelt annyira a magasság. Nem zavarna, ha akár egy kicsivel alacsonyabb is lenne az illető.

Szerintem nagyon túl lett tolva ez az egész és a férfiaknak pont ugyanolyan lehangoló lehet ez az elvárás, mint nőknél pl a tökéletes alkat.

2022. febr. 10. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a magasság a legkevésbé mérvadó párválasztásban, érett fejjel gondolkodva - nyilván egészséges kereteken belül.
2022. febr. 10. 17:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek ilyen embereket, a legjobb barátnőm is ilyen :D

Egy csomó dologban hasonlítunk, de ebben nem tudunk kiegyezni :D

Én nekem például most is olyan srác tetszik, aki maximum 5 centivel magasabb nálam (sőt, lehet annyival sem)

Szóval vannak kivételek, de szerintem a többség ténylegesen magasabb srácot szeretne magának

2022. febr. 10. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is jobban bejönnek azok a fiúk, akik magasabbak nálam, de mivel 159cm vagyok, ez általában nem jelent problémát. Viszont nem gondolom, hogy gyerekes lennék, csak mert van ami bejön, és van ami kevésbé. Nyilván nincsenek nagy elvárásaim, sőt nekem az is tökéletes, ha nálam csak pár centivel magasabb a srác, és nyilván ha valakinek nagyon tetszik a személyisége, akkor nem utasítanám vissza, ha alacsonyabb, de azt nem értem, hogy miért kéne letagadnom, hogy a magasság egy vonzó dolog a fiúknál/férfiaknál.
2022. febr. 10. 18:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem kell letagadnod, a kérdés azokról szólt, akik nyíltan undorodnak az alacsonyabbaktól és lenézik őket. Én elfogadom, ha valakinek ez jön be, csak tényleg nem értettem, hogy miért ENNYIRE fontos ez az embereknek.

Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld!

2022. febr. 10. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!