Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó megszólítás lenne ?
Lenne egy lány aki nagyon szimpatikus, és már 2 napja a leszólításon gondolkozok, hogy mivel, hogy és mikor beszéljek vele (kicsit sem gondolom túl) :D
Elsőnek nap végére/délutánra, olyat találtam ki hogy, egy egyszerű köszönés után, megkérdezném hogy milyen napja volt. Kérdésem lenne hogy ez működhet-e ?
Illetve ha reggel/napközben találkoznék vele akkor hogyan tudnám megszólítani ?
Arra már nem nagyon találtam semmi jót, "A szeretnélek megismerni" számomra egy kicsit pedomacis beütése van, illetve túl általános.
Öhhm, gondolom suli.
Úgygogy kérdezd meg nem tudja e hol van xy terem vagy valami ilyesmit.
Hát ez a 'milyen napod volt' nekem megint olyan, hogy ha soha nem beszéltél vele, akkor furán veszi ki magát, ijesztőnek hathat, mondom ezt fiúként. Ha már korábban beszéltetek volna, akkor tök jó lenne, de így nem hinném, hogy működne, legfeljebb, ha te is nagyon szimpatikus vagy neki.
Tényleg valami ürügyet kell találni, ahogy a 3-as is írja. Elég ha csak megkérdezel valamit, megköszönöd, majd ha másnap megint látod, akkor szóba elegyedsz vele, újra megköszönöd a segítségét és oda már jobban illik a 'milyen napod volt' kérdés is, mert már tud hozzád kötni valamit.
De amúgy nyugi, nekem is világ életemben nehezen ment a leszólítgatósdi és általában le is ráztak, de hajrá, egyszer élünk! :)
Csak az a bizonyos ürügy kitalálása nem megy. Igazából az a ,,Milyen napod volt" az egyetlen ami eszembe jutott, most így akkor az is kihúzva
De most ténylegesen számít hogy mivel szólítom meg vagy tényleg ennyire sikerül túltolnom a dolgot ?
Újra a 4-es vagyok. Ahhoz, hogy valami jó ürügyet kitaláljunk, először is írnod kellene valamit a lányról. Tudsz róla bármit? Esetleg jár-e valami külön foglalkozásra, van-e valami hobbija?
Vagy úgy alapvetően milyen típus? Életvidám csacsogós, vagy zárkózottabb, csendes? Egyedül vagy többnyire társaságban látod? Osztálytársad, évfolyamtársad, vagy más évfolyamról való?
Valami távpontot írj, mert így látatlanban nehéz segíteni, nincsen univerzális válasz, ami minden csajnál működni fog, ők se egyformák.
Hogy őszinte legyek nem túl sokat, borzasztó menetrend miatt egyből rohannom kell a vonathoz, így délután egyáltalán nem látom.
Ahogy szünetekben látom, teljesen normális, vidám lány, általában egy lánnyal szokta idejét tölteni.
Illetve szerintem valamilyen módon én is bejöhetek neki, gondolok itt szemkontaktusra, és a barátnője igen csak furcsa nézésre. Ő 9-es, én 11.
Már napok óta ezen gondolkozok hogy mivel tudnám ugye megszólítani.
Holnap tényleg nagyon szeretnék vele beszélni mert utána nem leszek.
Elfejtettem említeni hogy alapvetően jó a kommunikációs készségem, magabiztos vagyok, csak nála blokkolok le, és a "Hogy szeretnék vele beszélni, de hogyan kénén" tovább nem jutok.
Előre is köszönöm, a potenciális választ :D
Na akkor ennek ismeretében ismét 4-es vagyok :D
Hát ha vidám típus, akkor talán nála nem kell annyira félni attól, hogy a frászt hozod rá, ha megszólítod (egy csendes, magába zárkózott lánynál ez már nagyobb gond lenne).
Az is alapvetően jó, hogy csak egy lánnyal van jóban és nem egy egész csapat veszi körül, annál nincsen rosszabb leszólítás szempontjából. Ettől függetlenül nem javaslom, hogy úgy menj oda a kiszemeltedhez, hogy mindketten ott vannak, mert ha túl éretlen, akkor hülyén is lereagálhatják (értsd: kinevethetnek, gúnyolódhatnak rajtad). Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg elcsípni, mikor egyedül van és lehetőleg nem rohan sehová. De ha bátor vagy, akkor is odamehetsz ha ketten vannak, csak amit fentebb említettem, arra készülj fel. De ha van egy megbízható haverod, akár ketten is odamehettek, ha neked ez magabiztosságot ad.
És akkor maga az ürügy: mivel 9-es és azt írtad mosolygós, vidám típus, ez már egy jó kiindulópont lehet. Akár meglehet neki mondani, hogy "ritkán látni ilyen pozitív kisugárzású lányt" vagy "Már korábban is észrevettelek, gondoltam beszélgethetnénk, ha van kedved" aztán megkérdezheted "milyen az új suli, mennyire szokta meg így lassan három hónap után, milyenek a tanárok" ha pozitívan áll hozzád akkor akár fel is ajánlhatod, hogy segítesz neki ha valamit nem ért/nem megy neki. Elérhetőséget is kérhetsz a végén (húszas korosztály vagyok, nem tudom manapság miken kommunikálnak a tinik, anno mi Facet kértünk egymástól), bár ha suliban találkoztok, akkor nem muszáj így lerohanni, de később egy újabb találkozásnál felhozhatod - csak fokozatosan.
Én egyszer úgy mentem oda egy lányhoz (minden reggel láttam megállóban, tehát még nem is sulin belül volt), hogy írtam otthon gépen egy konkrét kérdőívet, kinyomtattam, egy látványos mappára tűztem és úgy mentem oda, mintha az utca emberét kérdezném egy adott témában XD. Végül is még elérhetőséget is adott a lány, igaz később nem lett belőle kapcsolat, de megpróbáltam :D
Most hirtelenjében ezek jutottak eszembe, próbáld meg hasznosítani, aztán írj, hogy sikerült :D Hajrá!
Azt elfelejtettem írni hogy ő alsó hangon 5-ik óta oda jár.
Ma láttam egyedül, de közbejött valami és amiatt nem tudtam beszélni vele.
Leírhatatlanul szomorú és ideges vagyok. :(
Az ürügyet nagyon szépen köszönöm, és a pozitív szavakat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!