Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány év az az életkor... ?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hány év az az életkor... ?

Figyelt kérdés

Hány évesen vesztheti el az ember a szüzességét minimum?

Nem rólam van szó!

2021. aug. 15. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Törvény szerint, ha betöltötte a 12-ik életévét, de csak 18 év alattival.
2021. aug. 15. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem 15-16 éves kor az, amikor azt tudom mondani, hogy már lehet valaki annyira érett, hogy ne bánja meg. Ezzel nem azt mondom, hogy esetleg 14 évesen nem lehet, de nagyon minimális azoknak a száma, akik ilyen fiatalon már elég érettek ahhoz, hogy később ne bánják meg. És persze ott van a másik véglet is, akik még 16-17 évesen se elég érettek hozzá.

Szerintem itt nagyob sok múlik azon, hogy ki, hogyan nő fel. Akinek már fiatalabb korában meg kell tanulni elszakadnia a családjától, és önállóan megoldani a problémáit, az szerintem hamarabb is lesz elég érett, hogy megbánás nélkül elveszítse a szűzességét.

2021. aug. 15. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
Hivatalosan, ha betöltötte a 14- ik életévét.
2021. aug. 15. 21:24
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Valójában nincs minimum korhatár, jogilag.

[link]

Ha a fiatalabb fél 12 éves alatti, az idősebb pedig 14 éves alatti, akkor az a "nincs büntetőjogi felelősség" kategóriába esik. Tehát 10 évesen is el lehet, mondjuk egy 13 évessel. Jogilag. Amúgy meg a #2 jól kifejtette, vele értek egyet.

2021. aug. 15. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok. A nincs minimum korhatárt az úgy értettem, hogy nincs a felvázolt esetben büntetve. A beleegyezési korhatár az ettől függetlenül 14 év. Csak ugye mit is ér ez, ha alatt sincs semmi büntetés? Ha valamit nem büntetnek az olyan, mintha szabad lenne. (Legalábbis ha egy, pontosabban kettő ilyen korú gyerek fejével gondolkozunk.)
2021. aug. 15. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan, nem hivatalosan. Szerintem mindneki rá ér minimum 15 éves koráig, de már akkor tegye csak meg amikor tényleg azt érzi, hogy ez komoly kapcsolat. Ne egyéjszakás kaland legyen, mert visszagondolva nem lesz olyan szép. Ismerd azt a személyt akivel lefekszel. Én 20 évesen vesztettem el és nem bántam meg, nem maradtam le semmiről.

21l

2021. aug. 17. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!