Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet úgyis aszexuális valaki hogy néha szexel? Mit jelent pontosan?ő 18F én 17L, mindketten szüzek vagyunk
Lassan egy éve vagyunk együtt a párommal. Erős jó kapcsolatnak érzem tényleg minden jó. Vele teljes lehetek, nem korlátoz, törődő. Kb 2 hónapja tartott már a kapcsolatunk mire bevallotta, hogy aszexuális, nem kívánja a szexet, nem érdekli jogy mikor veszíti el a szüzességét, nincs szüksége rá. Eleinte megörültem mert abszolút a lelki társamat taltáltam meg benne és nem volt olyan feszültség közöttünk hogy mikor jön már el a pillanat.
De az utóbbi időben úgy érzem én többre vágynék. Az utalásokra nem reagál, az érintéseket meg kikerüli, ha egy kicsit lejjebb simogatnám, nem a karját akkor elterel, meg visszarakja a kezem a karjára. Tegnap már úgy megelégeltem a dolgot, hogy előtte vetkőztem le zuhanyzáshoz, de csak mosolygott és annyit mondott hogy jól nézek ki, semmi több. Ettől függetlenül egyébként elég pajzán bókokat tud mondani de előrébb haladni nem tudok. Nagyon szeretem őt, nem szeretném ezért elveszíteni. Tényleg imádom és ezen kívül minden annyira tökéletes mint egy filmbem de már nehezen viselem el hogy nem közeledhetek felé. Mi legyen?
Igazából az ijesztett meg, hogy láttam egy videót, ami alatt több komment is volt hogy 30-40 éves aszexuálisok, még szüzek és valószínűleg szüzen is fognak meghalni.
Mivan ha sosem akar majd szexelni?
Természetesen ez is válozhat még.
Ez nem azt jelenti, hogy Ő nem szeret.
Csak nem a szexet teszi előre, hanem téged.
De az aszexualitásnak is több lecsőfoka van.
Egy nagyobb egyenesen mozog....
Szóval van olyan aki egyátalán nem akar lefeküdni senkivel, soha.
És van olyan, aki nem sűrűn/számára Nem ez a fontos, nem ez van előtérbe.
Nem fog működni.
Ő aszex, te nem.
Kesobb idegre mész
Sokan összekeverik az aszexualitást az alacsony libidóval. Az aszexualitás egy szexuális irányultság, azt jelenti, hogy szexuálisan senkit sem tartasz vonzónak. Az, hogy szeretsz-e szexelni vagy kívánod-e a szexet, ettől teljesen független. Egy aszexuális embernek is lehet igénye magára a szexre, és egy nem aszexnek is lehet nagyon alacsony vagy akár nulla libidója.
A másik dolog pedig az, hogy nem csak a szexuális vonzalom lehet az egyetlen oka annak, hogy szexelni akarunk valakivel. Szexelhetünk egy csomó egyéb okból, pl. mert unatkozunk, vagy kíváncsiságból, hogy megtudjuk, milyen a szex, vagy azért, hogy gyerekünk legyen, esetleg azért, mert a partnerünknek ez fontos és ezzel szeretnénk kedveskedni neki. Az utóbbira szerintem nagyon jó hasonlat az, amikor a partnereddel megnéztek együtt egy filmet, ami téged nem feltétlenül érdekelne alapból, de a partneredet igen, és örülne neki, ha együtt moziznátok, ezért az ő kedvéért te is beülsz vele a moziba, és esetleg még tetszik is neked a film annak ellenére, hogy a műfajért továbbra se rajongsz. Vannak persze tényleg olyan aszexuálisok is, akik teljesen szex-negatívok, vagyis egyáltalán semmilyen körülmények között nem szeretnének senkivel szexelni, de annak ellenére, hogy a sztereotípiák minden aszexuálist ilyennek állítanak be, valójában ők sokkal kevesebben vannak, mint azt az átlagember gondolná, és mellesleg mint már említettem, a szexhez való viszony nincs összefüggésben a szexuális irányultsággal, vagyis olyan ember is lehet szex-negatív, aki nem aszexuális.
Összefoglalva tehát az aszexualitás nem egyenlő a szexmentességgel. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy nem vonzódik az ember senkihez szexuálisan, de ezen felül az aszexuálisok is pont ugyanannyira különbözőek lehetnek a szexhez való hozzáállás terén, mint a nem aszexuálisok. Ennek tudatában beszéljétek meg a pároddal, hogy melyikőtöknek milyen a hozzáállása a szexhez, mekkora úgy általánosságban a libidótok, és mi az, amiben esetleg tudnátok kompromisszumot kötni.
Szerintem amúgy fontos lenne, hogy ezek a dolgok és fogalmak szélesebb körben ismertebbek legyenek, és gyakrabban beszéljenek róla az emberek, mert nagyon sok nem aszexuális pár küszködik olyan problémákkal, amik a közhiedelem szerint csak az aszexuálisokat érintenek, pl. egymástól eltérő szexuális igények, preferenciák, libidó stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!