Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tudom bánni a lányokkal?
Az a baj, hogy eléggé csendes vagyok, de ha megnyílok másként reagálnak rám az emberek, introvertált vagyok, de ennek nem hinném, hogy sok köze lenne. Nem tudom, szorongok az új emberek előtt, nehéz nekem ismerkedni, A nővérem barátnői szokják mondani neki, hogy jó pasi lesz belőlem, bár én nem vagyok abba oly biztos. Valamiért nem, nem tudom, hogy a viselkedésem? Vagy mi? Azt kell tudni rólam, hogy fél éve karatézok (nem vagyok egoista leszögezem előre) és ott bejön egy lány, de ott meg a józan ész vezérel, hogy mégse jön be. A másik, hogy beszéltem egy picit vele, bírom, bár ő nem hinném. hogy nem tudom milyen jó véleményen lenne rólam. Lehet, hogy azon van, de az a baj, hogy ha oda akarnák menni lefagynák. Anno irigykedtem, hogy a fiú barátaitól ölelést kap, mert én még nem kaptam ölelést (unokatestvéren kívül). Én magam se hinném, hogy a viselkedésemmel lenne a gond, de lehet, hogy el kéne egy-két tanács abból is. Ja és még nem volt barátnőm.
18 F
Tapasztalatlan vagy, félénk, nincs önbizalmad. Nem csak a lányokkal nem tudsz kontaktba kerülni, de a leírásod szerint nehezen nyitsz mindenki felé. Így nőttél fel, nekem pl. azért alakult ki ilyesmi, mert a szüleim mindentől óvtak és elzártak.
Nem kell irigyelni hogy jóban van másokkal, főleg hogy azok baráti ölelések. Beszélgess vele többet - ha annyira lefagysz, szedj össze előtte témákat, amiket felhozhatsz majd neki. Kérdezgesd mik érdeklik, mesélj neki magadról, hozz fel olyanokat, amiket korábban beszéltetek. Ne csak vele kezdj ismerkedni, jó közegben vagy, barátkozz másokkal is. Gyakorold a beszélgetéseket, a haverkodást; túlságosan zárkózott vagy, ami nem fog jobb lenni ha nem erőlteted magad ezekbe a szituációkba.
A szociális készségeiden túl az önbizalmadon is kellene gyúrni, ennek neked kell utána járni mivel éreznéd magabiztosabbnak magad (a szimpla haverkodások mindenképp segítenének). Az érződik, hogy nem tartod magad elég jónak, félsz attól hogy mások milyen véleményen vannak veled kapcsolatban. Ezt a gondolkodást kellene fokozatosan kiirtani. Ha azon kapod magad, hogy erre gondolsz, akkor rögtön valami másra terelni a figyelmed. Kicsit kutasd vissza magadban mi miatt lehet, mik történtek veled, hogy ennyire tartasz másoktól vagy a lányoktól. Lehet 1-1 rossz élmény teljesen lerontotta a kedved és nem akarod újra átélni? Nem fog egyik pillanatról a másikra minden megoldódni, de ha dolgozol ezen, javítani akarsz rajta és teszel érte, cselekszel, akkor egyre jobb és jobb lesz.
"introvertált vagyok, de ennek nem hinném, hogy sok köze lenne"
rosszul tudod. nézz utána az introvertáltság általános jeleinek
Rá tapintottál a lényegre, nem is gondoltam, hogy ennyire érződni, fog innen is, hogy nem tartom jónak magam. Igazából már egy éve volt egy depresszióm ezzel kapcsolatba, aztán egy visszatérő csak durvább. Mármint kisebbségi komplexus, nem érdemlem meg a barátaimat, hanem jobbat érdemelnek, plusz magányos pillanatok valentín napkor. Amikor nem csinálsz semmit akkor jönnek rád azok a gondolatok, hogy milyen szar vagy, nem érdemled meg azt a lányt. Nem tudom, úgy érzem, hogy nem állok készen egy kapcsolatra. Próbáltam amúgy legyűrni ezt a depressziót, azt hittem sikerült, de úgy néz ki mégse, mert a haveroknál is szoktam irigykedni, hogy pl: kockulnak, és több időd töltenek együtt mint velem, azok ellenére, hogy most szombaton lesz találka. Mindig azon kapom magam, hogy nem vagyok jó társaság, lehet, hogy ez is oka, hogy nem merek beszélgetni. Amúgy van egy lánybarátom, mondta a barátaim, hogy látni, hogy lenéz. Nővérem mondta, hogy mindent felveszek, de amúgy akkor egy hónapja thai boxoltam és az egyik haverjával viccet csináltak előttem, hogy "hogy thai- boxol- hatok", mert aki bejött egyik csaj azt mondta, hogy bénuska vagyok. Voltak visszautasításaim, három is, kettő nagyon rosszul esett mert egyiknek csak köszöntem és elment mellettem, a másik meg kipletykált az osztályának. Nagyon nagy bajom volt mindig az, hogy mások mit gondolhatnak rólam, plusz még beszédhibám is van amúgy ami még rá tesz, persze járok beszédtanárhoz, de az is egy folyamat sajna, (3 éve járok).
Van különbség a szociális szorongás meg a introvertáltság között azt tudom.Én amikor új társaságba kerülök egy picit remegek, amúgy igazad van, tudom, hogy sok köze van ahhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!