Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érdekli, hogy kivel...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érdekli, hogy kivel ismerkedem?

Figyelt kérdés

Pár hete szakítottam a barátnőmmel, de nem vesztünk össze, jóban maradtunk, néha még szoktunk beszélgetni.

Úgy lett vége az egésznek, hogy úgy érezte hogy már kiszeretett belőlem. Állítólag ő is könnyen túl tudta tenni magát a dolgon, de tegnap beszélgettünk, valahogy előjött a téma és rákérdezett hogy ki az akivel ismerkedem. Átküldtem neki, meg is dícsérte hogy milyen szép meg hasonlók.

Csak nem értem az egészet. Sohasem volt az a kíváncsi típus, még amikor együtt voltunk akkor sem kíváncsiskodott különösképp hogy kikkel barátkozom, kik a barátaim. Akkor most miért csinálja? Lehet kissé féltékeny még vagy mégsem tudott annyira elengedni?

2021. febr. 6. 10:45
1 2
 11/15 Laylah ***** válasza:
100%

Szerintem meg csak próbál barátként viselkedni, egy baráttal pedig ilyenről is lehet beszélgetni, ennek bizonyításaképp megkérdezte. Érdekli, hogy mi van veled, nincs még túl rajtad teljesen, de azért a szerelemtől ez már messze áll. Idegen neki még a helyzet, ezért viselkedik kicsit furán.

Olyan pedig nincs, hogy "kiszeretni valakiből".

2021. febr. 15. 11:57
 12/15 A kérdező kommentje:
#11 Hogy érted, hogy "nincs olyan hogy kiszeretni valakiből"?
2021. febr. 15. 16:17
 13/15 Laylah ***** válasza:
Ilyen kifejezés nem létezik.
2021. febr. 16. 08:27
 14/15 Yoda m. ***** válasza:

Ez az, hogy CSAK a kifejezés létezik. A mögöttes tartalom, na az, ami NEM létezik.

Értem én a kérdezőt.. Úgy gondolod talán, hogy ha letezik a kifejezés: "bele szeretni" valakibe... akkor léteznie kell az ellenkezőjének is.

De mivel olyan szó, hogy "beszeretni" az nem létezik, így hát a "kiszeretni" sem.

Olyan viszont létezik, hogy "szeretni" valakit. És ennek az ellenpárja: "nem szeretni". Egyszerűen a szó tagadása, negáltja. Legalábbis annak tűnik... mert sok esetben a "gyűlölni", "utálni" szóval aposztrofáljuk a másik végletet. Bár ennek meg az ellenpárja inkább az "imádni", "rajongani" szok lenni. Igaz.

Így, ez esetben a "nem szeretés" és a "nem gyűlölés" az valahol ugyanazt jelenti.

Nem szeretem, de nem is utálom.

Ez lehetne a középérték. Amikor a mérleg egyensúlyban van.

Amit te, kedves kérdező mondasz "kiszeretés" címszó alatt, az tehát leginkább arra mutat rá, hogy már NEM imád, NEM rajong érted. Más szóval NEM szerelmes beléd. Csak elfogad... mondjuk barátnak.(Az embernek több barátja is lehet!)

Ez viszont, ha igaz, akkor az azt jelenti, hogy eddig volt szerelmes beléd... csak te, vagy ő, vagy mindketten nem is vettétek észre. Hogy ez volt idáig maga a szerelem.

Ám ha mégsem így volna, akkor nem lehet kiszeretni abból, akibe nincs az ember be-, azaz bele-szeretve.

Az ERŐ legyen Veletek!

2021. febr. 16. 18:08
 15/15 Yoda m. ***** válasza:

Bocsánat...

A "nem szeretem, de nem is utálom" helytelül irtam.

Helyesen: "Nem imádom, de nem is utálom" vagy...

"Nem rajongok érte, de nem is gyűlölöm"

És ez a középút.

Még egyszer, elnézést.

Az ERŐ legyen Veletek!

2021. febr. 16. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!