Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én utálom a "crush" kifejezést?
Semmi baj nincs azzal a mondattal.
"Annyi szép Magyar szavunk van!"
Ez nem angol itt nem kerül minden szó többesszámba."
Nyelvtannáci, te a más szemében a szálkát is meglátod, a sajátodban a gerendát sem.
14
Nem kell főnevet használni. A magyar cselekvő nyelv, mi a főnevekből csinálunk igét és nem fordítva.
Valahogy nem látom, hogy miért ne lehetne úgy mondani, hogy pl. beleestem xy-ba, ahelyett, hogy xy a kiszemeltem -vagy a krásom-.
16
Szóval a szleng az nem slang, de a crush az ne legyen krás.
A crush még nem épült be annyira a nyelvünkbe, mint a "szleng", ezért nem írjuk úgymond fonetikusan.
Bár érdekes eset a "szpré" példája, ami a legutóbbi Helyesírási Szabályzat szerint fonetikusan írandó, de azelőtt "spay"-nek írtuk, annak ellenére, hogy nagyon is be volt épülve a nyelvünkbe. Szóval ez egy olyan érme, aminek több, mint két oldala van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!