Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Rákos lánnyal összejönnétek?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rákos lánnyal összejönnétek?

Figyelt kérdés

Ugy ertve hogy a kemo terapia miatt kihullott a haja es mellrak miatt le kellett vagni az egyik mellet. Zavarna ez titeket vagy kizáró ok?

Nem rólam van szó!

2020. júl. 18. 21:12
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
De azt tisztázzuk hogy kigyogyult a betegségből
2020. júl. 18. 21:13
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Ha szerelmes leszek bele igen
2020. júl. 18. 21:21
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Mikor történt? Sajnos kiújulhat, én tartózkodnék érzelmileg elköteleződni. Nem azért, mert megoperálták, hanem azért, mert félő, hogy újra beteg lesz.
2020. júl. 18. 21:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez már a második ilyen kérdés. Történt valami, hogy ez a téma ennyire foglalkoztat?

Biztos, hogy nem te vagy az?

Egyébként meg persze, simán összejönnék.

2020. júl. 18. 21:31
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a külső tulajdonságokat sorolnám. Ha választanom két egyforma lány közül, csak az egyiknek ilyen betegsége volt, az előbbit választanám.

De ez nem lenne kizáró ok, főleg, ha már kapcsolatban vagyunk.

2020. júl. 18. 21:57
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy nem releváns a válaszom, mert hetero lány vagyok, de ha ugyanezt a helyzetet elképzelem fiúval, akkor nem a külsőségekkel lenne a baj, mert nem szokásom olyan dolgok miatt ítélkezni, amikről nem tehet az illető, legyen az betegség, vagy bármi. Viszont itt arról van szó, hogy mi van, hogyha kiújul, és tudod... megtörténik a baj. Szóval ha a meglévő páromról kiderülne, hogy rákos, mindenképpen vele maradnék, támogatnám amiben csak tudom, de ha úgy ismerem meg az illetőt, akkor nem kockáztatnám.
2020. júl. 18. 23:20
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
#6 maximálisan egyetértek, fiúként ugyanezt gondolom.
2020. júl. 18. 23:36
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig mindig úgy mentem el randizni, hogyha valakiben valami megfogott, akkor elhívtam valahova. Megmondom őszíntén voltam érdekes randikon e miatt, számomra ez nem azon múlna, hogy kiújulhat-e vagy nem. Ha még őszíntébb akarok lenni, csodálnám, hogy kigyógyult a betegségből és az egyik melle nélkül is képes maradt nő maradni. Tisztelném és vonzana ez benne🤷🏻‍♀️
2020. júl. 18. 23:38
 9/18 anonim ***** válasza:
18%

#6: És honnan tudod, hogy aki most egészséges, az az is fog maradni? Honnan tudod, hogy nincs valamilyen rejtett betegsége?

A kiújulás meg nem törvényszerű. Van az ismerősi körömben több egykori rákos is - sajnos gyakoribb ez a kór, mint gondolnánk :/ -, de összesen egyiküknél újult ki a kór. A többiek jól vannak. Aki a legrégebben kapta el, az már 30 éve tünetmentes. 28 éve tünetmentes volt, amikor én megismertem.

Egyébként ez pszichológusok előtt ismert jelenség: az emberek az ismertet mindig komolyabb kockázatnak tartják, mint az ismeretlent. Ha valakiről lehet tudni, hogy x% valószínűséggel (újra) rákos lesz, az már sokaknál kizáró ok. Holott ez az "x%" a daganat típusától függően meglepően kis szám is lehet. De ha valakinél nem tudjuk, hogy hány % egy komoly betegség előfordulásának valószínűsége, akkor arra úgy tekintünk, mintha nulla lenne. Pedig lehet, hogy magasabb érték, mint egy rák kiújulásának valószínűsége.

Ráadásul ha amputálták a mellét, kicsit morbid ezt mondani, de akkor már nincs, ahol újra kiújulhatna. Az egyes daganatok pedig specifikusak. Ha nem áttétről van szó, akkor csak azonos típusú daganatként újulhatnak ki. Tehát ha valaki emlőrákban szenvedett, és felépült, az a rák nem újulhat ki tüdőrákként.

Egyébként meg: ha valakit megszeretek, akkor nem fogok matekozni esélyeken, meg előre nem látható események valószínűségén. Akkor egyszerűen szeretni akarom. Hogy erre mennyi időm van, azt előre nem tudom. Még ha olyan jellegű lenne a betegsége, ami biztos, hogy adott időn belül végezne vele, még akkor sem mondanám azt, hogy "nem kellesz". De akkor, amikor az sem valószínű, hogy újra elkapja, nem fogom emiatt eldobni. Lehet, hogy ha eldobnám, összejönnék mással, azt meg egy év múlva elütné egy kamion. Lehetett tudni előre? Nem. Mint ahogy azt sem, hogy azzal az ex-rákossal mennyi időt ad a sors. Lehet, hogy nyolcvan évet. Lehet, hogy kettőt. Lehet, hogy egészségesebb lesz a következő ötven évben, mint az összes volt évfolyamtársa. De lehet, hogy 30 évesen már rokkant lesz. Semmit nem lehet tudni előre. Csak azt, hogy én azzal akarok együtt lenni, akit leginkább szeretek. A problémákkal meg akkor ráérek foglalkozni, amikor azok megjelennek.

2020. júl. 19. 02:35
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha szerelmes leszek belé akkor igen! 😍

Egyébként én is átéltem ezt a kemoterápiás stb. dolgot 2éve! 😥

23/F

2020. júl. 19. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!