Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan motiválhatnám a barátom?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valakiavilágból16 kérdése:

Hogyan motiválhatnám a barátom?

Figyelt kérdés
Az a problémám van, hogy a barátomat semmi se érdekli, nem tanul jól, nem sportol, nincs Hobbija.Nagyon kevés az önbizalma. Már az anyukájaval is beszéltem, a fáradékonyság miatt, de elméletileg nincs vérszegénysége.Csak azt nemn értem, hogy akkor miért nincs étvágya?Nem szorong elvileg, vagy azért van mert nem mozog? Ez is aggaszt. Abba bíztam, hogy majd talán ha szed vitamint, akkor nem lesz fáradt, és jobban fog tanulni jobban lehet motiválni ezáltal. A szüleim nem szeretik, hogy ilyen, szerintük bunkó is. Velem nyilván nem, és én szeretem de kezdek már becsavarodni ebbe, hogy állandóan bántják. Szerintetek, hogyan motiváljam? Hogyan erősítsem, hogy legyen önbizalma? Hogyan vegyem rá, hogy ne legyen lusta, ne csak telefonozzon?
2019. dec. 15. 18:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Depressziós, pszichológusra van szüksége.
2019. dec. 15. 18:29
 2/3 anonim válasza:
50%
bocs, de egy begyöpösödött, lassú agyú, szerencsétlen a barátod. Ez nem olyan amin te változtatni fogsz. Olyan barátot keress, aki téged is motivál, előre viszitek egymást, satöbbi.
2019. dec. 15. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát valamennyit tudsz rajta változtatni, de ülj le vele és beszéljétek meg először. Mondd el neki hogy ez zavar téged és szeretnéd ha máshogyan lenne, ajánld fel hogy segítesz neki amiben csak tudsz, mellette leszel.

Ne akarj mindent egyszerre megváltoztatni benne, először csak mondjuk tanuljon többet. Ülj le vele, tanuljatok együtt. Ha egy kicsit jobb tanuló lesz, akkor mondjuk tavasszal lehet majd többet mozogni. Ha együtt vagytok, tudtok találkozni akkor ne egymáshoz menjetek át vagy filmet nézzetek hanem hívd el sétálni a városba. Ilyen apróságokra gondolj és egyszerre csak egy dologra koncentráljatok, és mindig beszéljetek meg mindent.

Viszont abban is van igazság amit előttem írtak, teljesen nem fogod tudni megváltoztatni. Lehet hogy egy kicsit jobb tanuló lesz, de nem lesz ötös. Lehet hogy nem fogja napi 10 órát a telefonját nyomkodni, de 6-ra szüksége lesz. Van egy alap természete, egy alap viselkedése, amit nem tudsz megváltoztatni. El tudod mozdítani egy irányba ha fokozatosan csináljátok és akár ha megtetszik neki és látja rajtad is hogy örülsz neki és boldogabb vagy akkor lehet folytatni, de ne várd azt hogy majd teljesen megváltozik. És a részleges eredményeket sem jövőhétre várd, legyél türelmes vele.

2019. dec. 15. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!