Vajon mitől függ, hogy ki milyen zenét szeret?
Hát ez jó kérdés.
én személy szerint mindent meghallgatok.
nekem be van osztva a hetem
hétfő rock
kedd rapp
szerda dance
csütörtök house
péntek elektro
szombat pop
vasárnap amilyen hangulatom van..
2010. júl. 10. 16:41
Kornyezeti behatasok es az ember kora befolyasolja legjobban szerintem. Legalabbis ezt vettem eszre magamon. En is atmentem mar rengeteg stiluson, talan csak emos meg hip hopper( vagy mi erre a helyes kifejezes) nem voltam:) De azt szeretnem is kihagyni, jelenleg Darenbassz a kiraly:)
2010. júl. 10. 16:42
Ez egy igazán jó kérdés :). Megmondom őszintén, nem tudom. Nem merem azt mondani, hogy sem a gének, sem az első tapasztalatok határozzák meg a zenei ízlést, mert nálam nem teljesen így van, viszont másnál meg abszolút, valakinél semennyire. Az én anyukám fuvolatanár, és mikor velem volt terhes, abban a 9 hónapban mindvégig zenekarban játszott klasszikus zenét, és nagyon sokfélét hallgatott otthon is. A mai napig nagyon szeretem (na jó, nem vagyok olyan öreg azért) a komolyzenét és azokat az előadókat amiket ő a terhessége alatt hallgatott, szóval biztos nagy hatással volt rám. Ellenben sok mást is szeretek, ami viszont anyukámnak annyira nem jön be, ő meg szeret másokat, ami nekem nem. Azt mondanám, félig a gének és a kis korban hallott zenék a meghatározóak, félig pedig... Nem tudom, a titkos összetevő. Az X-vegyszer, mint a Pindúr Pandúrokban :).
2010. júl. 10. 16:45
4/14 A kérdező kommentje:
Nálam ez pl úgy volt, hogy olyan helyen nőttem fel vidéken, ahol mindenki disco zenét hallgatott, és nem is igazán tudtam, hogy létezik másmilyen. Aztán ismertem meg véltelnül a linkin parkot, papa roach-ot és rájöttem, hogy a gitár zene nekem mennyivel jobban tetszik. Aztán rájöttem arra is, hogy ha a discmanembe nem dugom be teljesen a fülhallgatót, csak háromnegyedét a jacknek, akkor a gitár sokkal durvább hangzású, mindent elnyom, és nekem ez annyria bejött, hogy elkezdtem egyre durvább gitárzenék után kutatni és gitározni is elkezdtem. Érdekes egy story, nem? :)
Az én anyukám meg népi táncos volt, biztos azért szeretem a jó ritmusú, dallamos, fülbemászó dalokat, köztük sokféle folkloros dalt, amikre táncolni lehet. Ha meghallok egy jó zenét, valami megmozdul bennem. Más zenék hidegen hagynak, akármekkora sláger is legyen. Már az első ütemeknél érzem, ha tetszeni fog...
Rengeteg jó zeném van a világ minden tájáról / hála a Youtube-nak/
:D
2010. júl. 10. 16:58
6/14 A kérdező kommentje:
Jaja, az az igazi, ha libabőrös leszel egy dallamtól! :)
2010. aug. 31. 00:27
8/14 A kérdező kommentje:
9/14 anonim válasza:
régebben sokat hallgattam rap-et meg rockot. De 2 éve CSAKIS HOUSE ÉS MINIMAL MEGY :D :P. Unokatesóm hallgat még house-t és én szerintem ő miatt kezdtem el hallgatni :P
2010. aug. 31. 00:40
Ezen már én is gondolkodtam :D
Nem hiszem hogy a gének, a családban nagyszülők magyar nótákat, a szüleim meg rockot hallgatnak, én meg szinte bármit (kivéve az ilyen dücdüccös izéket xD )
Évekik gyűlöltem a hip-hopot is, mostmár szeretem, mondjuk nem mindet.
Az abszolút első a Linkin Park :D Szüleimnek csak a Minutes to Midnight jön be tőlük, azt mondják, hogy a másik két lemezen is jók a számok, csak idegesíti őket, hogy "az a hülyegyerek lerontja azzal, hogy állandóan belepofázik" hát nemtom, én imádom Mike-ot is :D
2010. aug. 31. 08:42
Kapcsolódó kérdések: