Hogyan lehet egy olcsóbb dobfelszerelést "feltuningolni"?
Figyelt kérdés
Videókban szoktam látni, hogy eléggé alsókategóriás dobokból hoznak ki viszonylag jó hangokat. Ezt hogyan lehet? Például bőrök cseréjével? Vagy a dobtest is számít valamennyit?2019. júl. 9. 01:16
1/4 anonim válasza:
Nem érzed az oximoront már a kérdésedben? Ha cseréled rajta a bőrt és a dobtestet is, akkor...
Ez kb ez a szituáció:
2/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A dobtestet nem akarom cserélni, úgy értettem, hogy számít e, hogy mondjuk egy olcsóbb dobfelszerelés dobtesteivel is lehet e kezdeni valamit.
2019. júl. 9. 13:16
3/4 anonim válasza:
Egy határig fel lehet javítani bőrözéssel, hangolással, de sose lesz prémium kategóriás
4/4 anonim válasza:
Nekemis egy szinte kezdő dobom van de sikerült úgy megcsinálni, hogy koncerteken is megdícsérték. Én elsősorban a cineket cseréltem le állványokkal eggyütt. Utána a bőröket, ezen nagyon sok múlik, hogy milyet választasz. A pergőn és a tomokon az alsót én hagytam az eredetit, lábdobon cseréltem a rezonátort is. Ezek után a lábdobot csináltam meg. Egy nagy takarót raktam bele, hogy mind2 bőrhöz hozzáérjen, így egy tomoa csattogós hangot kaptam. Minél kisebb a takaró és minél kisebb felület ér hozzá a bőrhöz annál zengősebb lesz a hangja, ezt próbálgatni kell attól függ milye stílust játszol. Nagyjábol ennyi szerintem. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!