Legjobb metalcore együttesek? ^^
Metalcoreban nagyon sok a szemét, mondok párat, ami kiemelkedik a szeméthalmazból: Parkway Drive, August Burns Red, Killswitch Engage, Protest The Hero, Between The Buried and Me (korai albumok), Bullet for my Valentine (első 2), Avenged Sevenfold (szintén első 2). Persze vannak még, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ezen kívül mondok 1-2 black metalt is hátha megtetszik, nem csodálkozom, ha nem tetszik a stílus, ha rögtön a Mayhemet vagy valami hasonlót toltak az arcodba.
Aorlhac (melodic black), Sear Bliss (magyar atmoszférikus black harsonával), Dimmu Borgir (szimfónikus black metal), Rotting Christ (melodic bm, rengeteg kórussal és epikus résszel).
Lehet nem szeretni a black metalt, lehet nem szeretni a Mayhemet, de a Mayhem a black metal talán legmeghatározóbb úttörője. Egyfolytában mertek újítani, és a legtöbb black metal banda nagyon sokat merít az ő zenéjükből.
Abban amúgy teljesen igaza van az 1-esnek, hogy nem Mayhemmel kell kezdeni a metal hallgatást, mert a legtöbben "szűz" füllel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni vele. Viszont vannak melodikus black metal bandák, akik sokkal emészthetőbb zenét játszanak. Én is ajánlom figyelmedbe a Rotting Christ-ot, vagy pl. a Besatt-ot. Számomra sokkal könnyebben befogadható volt elsőre mint pl. a deathcore-t játszó Suicide Silence - akik szintén kiváló zenét játszanak, csak nem ajánlatos velük kezdeni a metal zene hallgatását.
Abban is osztom az 1-es véleményét, hogy a metalcore a metal zene szennyeskosara, tele van hulladékkal ez a szubzsáner, persze akadnak kivételek, de azokat fentebb már leírták.
Nna joo, ahogy látom a kérdésemből egy vita alakult kixd
Black metált direkt írtam, hogy ne, mivel sátánista jellegű, és kimaradnék belőle. De amint látom erről témázik mindenki:D
Annyira nem értek a műfajokhoz, kövezzetek meg. De a legtöbb metál szám metalcore amit hallgatok. Lehet szidni ezt is, amiket ajánlottak nekem sem tetszett igazán. Lehet rosszul fogalmaztam, vagy csak nem értek a stílusirányzatokhoz.
Akkor így mondom. Olyan zenéket keresek, mint pl. Phrenia-Falling down, Subway-Destinesia, vagy akármelyik számuk.
BMTH-t is hallgatok, Three days grace-t is (ez asszem hard rock?) Szóval jaa. Ilyesmi zenékre gondoltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!