Milyen beállítások mellett lehet single coillal metal hangzást elérni?
Több zenekarnál láttam már, akik metalt játszanak, h amikor single coil hangszedős gitárokat használnak, akkor is kb ugyanolyan hangja van, mint a lemezen, vagy mint amikor humbuckeres gitárt használnak.
Valaki meg tudná mondani, h hogyan lehet ezt a hangzást létrehozni single coillal.
Pont ugyanúgy, mint humbuckerrel.
Illetve, ha nagyon zajos, és zavar, akkor általában a 3 single coilos gitároknál a kettes és négyes, 2 single coilosoknál meg a középső pozícióban tudsz elérni kevesebb zajt.
"Amúgy egy single-coil is tud nagyon erősen szólni, csak a pedálsortól és az erősítőtől függ."
Igen ilyesmire gondoltam. Amiket én láttam, azok biztos single coilok voltak. Nem duplasoros mini cucc. Bár azt hiszem, hogy nem erősítőket meg pedálokat használtak, hanem vmi szimulátort, (vagy nemtudom hogy nevezik) de gondolom ez mondjuk nem sokat számít.
Nekem Pod hd500- am van, azon fogok majd kísérletezni. Régebben próbáltam ilyet, mondjuk akkor nem túl sok sikerrel, meg a hangszedő is szrabb volt.
Utolsónál a pont. Ránézésre egy mini humbucker kiköpött single coil, ne tévesszen meg. Egyedül a hangzásra hagyatkozhatsz, de metál zenekaroknál szinte kizárt a single coil. Pl itt egy videó 1990-ből...figyeld meg Szekeres Tamás sztratóját....: [link]
Vagy Gamsz Árpi Malmsteen signature-sztratóját...: [link]
Ezek mind mini-humbik.
Én kísérletezgettem ilyesmivel korábban egy olcsóbb Hochner stratón.
Meg bírtam oldani, de ahhoz egy jó modellező multieffektet használtam (Line6 X3 Live) és azon belül az equalizer beállításoknál.
Igaz, a hangzás nem volt teljesen olyan mint egy izmos humbuckeré, de mondjuk a Metallicás, Megadethes zúzást kihoztam belőle. No meg ezt élő fellépésnél nem próbáltam még és nem is tenném színpadra.
Ahogy az előttem szólók mondták az bizony mini humbucker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!