Puzsér Róbert miért szól le ismert zenéket, ha teljesen köznapiakat hallgat?
Szóval megnéztem, mik a legjobb zenék Puzsér szerint, és lehet, hogy le vagyok maradva, én ezt csak most olvastam el. Hát szerintem ezek ugyanolyan populáris zenék, és ráadásul többsége a legismertebb mainstream zenék közül való. Ráadásul csak amerikai meg angol van rajta (kivéve az elsőt). De ilyenek, hogy Michael Jackson, R.E.M., Gorillaz? Jók ezek, de szerintem alig különböznek azoktól, akiket meg szidott.
Legjobbak:
Legrosszabbak:
https://www.youtube.com/watch?v=td0bEyka8kU
És ahogy látom, az 50-es lista alatt más is meg van lepődve.
Szerintem Puzsér véleménye (úgy bármiről) nem olyasvalami, amin akár egy pillanatig is megéri elgondolkodni.
De ha az ő személyétől eltekintünk... Elég széles azért a populáris, könnyen befogadható spektrum, olyannyira, hogy a legtöbb ember egész életére jutó zenei felfedezései megmaradnak annak keretei közt. Teljesen valid, hogy valakinek azon belül vannak preferenciái. Velem is van, hogy két papíron hasonló előadóról extrém különböző véleménnyel vagyok. Miért ne lehetne ilyen? Van, hogy ugyanaz a dolog egy esetben működik, másban nem.
Ennél egy jogosabb aggály, ha úgy gondolod, hogy egész egyszerűen nincs meg Puzsérnak a kellő háttere ahhoz, hogy az ilyen univerzálisabbnak szánt listáit komolyan lehessen venni, de ez már inkább egy "miért egysíkú XY-nak az ízlése?" kérdés, nem pedig "miért szereti XY [ezt], ha utálja [azt]?".
"Egy zene attól még képviselhet valami művészi értéket, hogy populáris. "
Ez amúgy igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!