Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Balkezesek miért játszanak...

Balkezesek miért játszanak jobbkezes gitáron? Nem lenne nekik könnyebb egy balkezesen zenélni?

Figyelt kérdés

2019. jún. 1. 17:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Ezt úgy kérded, mintha egy általános jelenség lenne, holott szinte egyáltalán nem jellemző. Az egyetlen jobbkezes gitáron játszó balkezes, akiről tudok, az Jimi Hendrix...
2019. jún. 1. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
Én olyat is ismerek aki balkezes létére úgy játszik mint egy jobbkezes. Megszokás kérdése.
2019. jún. 1. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Konkrétan azt mondta nekem ez a gitáros mikor rákérdeztem hogy ő régen így látta hogy jobb kézzel kell pengetni és eszébe sem jutott fordítva, hiába balkezes. Ehhez képest nagyon jól megy neki.
2019. jún. 1. 18:45
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
A környezetemben többen vagyunk balkezesek akik jobb kezes gitáron nyomjuk . Egy időben nem lehetett balkezes gitárt kapni . Meg jóval drágább is volt.
2019. jún. 2. 08:25
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Szóval a 60as években amikor Paul McCartney vidáman játszogatott a balkezed gitárjain, akkor egy normál ember nem is juthatott volna hozzá? Lehet, eddig tévhitben éltem...:D Mindenesetre ott van Mark Knopfler, aki sokkal később kezdett zenélni, mégis jobbkezes gitáron...
2019. jún. 2. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
5-ös: Paul McCartney egyszerűen megfordította a gitárját, meg vannak rajta fordulva a húrok. De nem voltak áthúrozva.
2019. jún. 2. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
29%
A 3-as meg gondolom arra gondol, hogy jobb kézzel játszik az illető, hiába bal kezes.
2019. jún. 2. 21:29
 8/11 anonim ***** válasza:
42%
Ha a kérdező arra gondol hogy balkezes gitáros jobbkezes fordítottan húrozott gitáron játszik megfordítva, akkor, én mint balkezes gitározni leginkább csak próbálkozó mondom hogy nagyon-nqgyon kevés balkezs gitár van és ez egy elfogadhazó alternatíva, ha olyan magasságon hordja a gitárt ( pl.:Tim Armstrong), hogy nem akadályozza ap engetést a potik. Az meg ha balkezs jobbkezes gitáron jatszik jobb kézzel az leginkább azért szokott lenni mert a, nagyon nincs balkezesbol választék b, pl egy komolyabb zenekarba eléggé kilóg és pl nem is biztos hogy bevesznek minden kamarazenekarba egy balkézzel játszót.
2019. jún. 2. 22:40
 9/11 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó vagyok. Még annyit hozzáfűzné hogyha valaki balkezes és jobbkézzel tanul meg az nem feltétlen tud olyan szintre eljutni.
2019. jún. 2. 22:43
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Én balkezes vagyok, és rendes jobbkezes gitáron játszom, jobb kézzel. Valószínűleg azért van, mert elsős koromban eltört a bal csuklóm, és picit kétkezessé alakultam át. Sok dolgot úgy csinálok, mint a jobbkezesek. (14 évesen kezdtem gitározni)
2019. jún. 3. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!