Ha balkezes vagyok akkor a bal vagy a jobbkezes gitár lenne jobb nekem?
Par balkezes ismerosom szerint a jobbkezes gitar sokkal konnyebb lenne kezdo/tanulo gitarosnak, viszont nekem fura lenne a bal kezemmel valtani az akkordok kozott szerintem, mert regen mar probaltam gitarozni, de akkor felbehagytam.
Tenyleg konnyebb lenne jobbkezes gitarral?
Abszolút kezdőként igen, könnyebb a jobbkezes gitár balkezesként. Vagy ha akkrdsikálós, tábortüzes, éneklős gitározgatás a végcél. Tehát amíg a húrokat lefogó kéz munkája a nehezebb. Azonban amint bármi komolyabb pengetőkéztechnikát igénylő stílusokba szeretnél belemerülni, egyből óriási hátrányban lennél.
Ha komolyan gondolod a gitározást, akkor egyértelműen balkezes gitárt kell venned. Egy hangszer több évszázados fejlődésére nem érdemes legyinteni.
Koszi a valaszodat!
En ugy erzem hogy jobb kezes gitarral nem menne nekem az akkord lefogasa, bar kitudja addig ameddig nem probalkozok..:)
@5: azért ez nem ilyen egyszerű, hogy "áthúroztatjuk" és jó. A húrozást eleve csinálja mindenki maga - ugyan megcsinálja jó pénzért hangszerész, de nagyjából olyan, mintha cipészhez mennénk, ha cipőfűzőt kéne cserélni a cipőnkben.
Másrész - gondolom, akusztikus gitárról van szó - intonációs okokból a fémhúros gitárok hátsó nyerge kissé ferdén szokott a hídban elhelyezkedni, maga a vájat is ferde, a nyereg meg maga kompenzált. Balkezesre kompenzált nyerget még csak-csak lehet kapni, de a hidat is át kellene alakíttatni. Ha klasszikus/flamenco gitárról van szó, ott egyszerűbb a helyzet, a nyereg általában egyenesen fekszik. Lehet kompenzált, vagy kompenzálatlan, de ha kompenzált is, egy balkezest könnyű beszerezni. De figyelni kell rá mindenképp, nehogy a G húr helyett a D feküdjön fel a kompenzált részre. Vagy a H helyett az A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!