Milyen gitárt vegyek?
Eddig egy középkategóriás Ibanez-t használtam, amit a bátyám kapott jó pár éve, viszont most úgy döntöttem, hogy lecserélem egy olyan gitárra, ami örökre jó lesz.
A kedvenc gitárosom Jimmy Page. Imádom a Led Zeppelin első albumának hangzását, meg igazából az összeset. Tudom, hogy Jimmy egy Telecastert használt az első két albumhoz, utána pedig egy Les Pault.
Sok kutatás után a (szerintem) top 3 gitárra esett a választásom: Fender Telecaster, Fender Stratocaster vagy Gibson Les Paul. Eléggé a Fender Telecasterhez húz a szívem főleg Jimmy Page miatt, viszont nem tudom, hogy Jimmy Tele-je mennyire hasonlítana egy mai Player Series Tele-re. A Les Paul szintén nagyon bejön, viszont az jóval drágább, mint a két Fender.
Szóval ti melyiket ajánlanátok? És miért?
(Bónusz kérdés: Mekkora különbség van az azonos márkák között? Pl: Telecaster Player series - Tele Classic - stb.)
Hát ha rá tudsz áldozni 300+ ezret, annyiért már igen f#sza Teléket lehet venni használtan.
Erősen hanyagolnám az új hangszer vásárlást ebben az esetben.
Fender stratom van...igazából megbántam, hogy nem telét vettem :D , de ez is fantasztikus.
A 3 gitár közül ,ha sok pénzem lenne , a les pault venném, de mivel nincs, igy max a telét a szép hangzása, hangszine miatt.
DE! ha neked a olyan kell ami "örökre jó" … ne sóherkodj.. inkább gyűjts rá egy évig :) , később úgyis megvennéd, ha ahhoz jobban húz a szived.
Utolsóra reagálva, valóban érdemes egyébként használtak között is bámészkodni, néha ki lehet fogni fillérekért nagyszerű dolgokat.
page használt még gibson sgt is. De amúgy vehetsz fender helyett squiert is. Az olcsóbb. De használt még danelectrot is. sztem az néz ki a lefszábban az összes gitár közül amit haaznált.
https://www.youtube.com/watch?v=ODidAgdL40Y
szvsz led zeppelin stílushoz ez a legjobb. Hangilag, és kinézetileg is.
@6-7: Volt is már a kezedben Danelectro?
Nagyon nem ajánlom első gitárnak. Másodiknak sem. Lehet, harmadiknak sem. Olyan gitárosnak ajánlanám csak, aki igencsak tapasztalt, pontosan tudja, mit és miért akar, és vagy néha ezt a hangzásvilágot szeretné elérni, vagy poénból veszi a gitárt.
Nem volt még. De egy kicsit bővebben kifejthetnéd, hogy miért írtad ezt, mert el nem tudom képzelni, és tényleg érdekel, nem kötekedésből.
Így kívülálló ként csak a külsejét tudom meg ítélni, ami szvsz a legszebb gitár ami Page kezében volt valaha. Meg úgy általában is. Én kitenném a falra ha lenne ilyenem. A hangja meg kb a jazzmasterhez hasonlít, van ilyen stílus amihez ez a hangzás a legjobb. Nem tudom milyen hangszedők ezek egyébként.
Vagy esetleg a formája miatt írtad? Hogy kényelmetlen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!