Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek?

Milyen gitárt vegyek?

Figyelt kérdés

Eddig egy középkategóriás Ibanez-t használtam, amit a bátyám kapott jó pár éve, viszont most úgy döntöttem, hogy lecserélem egy olyan gitárra, ami örökre jó lesz.

A kedvenc gitárosom Jimmy Page. Imádom a Led Zeppelin első albumának hangzását, meg igazából az összeset. Tudom, hogy Jimmy egy Telecastert használt az első két albumhoz, utána pedig egy Les Pault.

Sok kutatás után a (szerintem) top 3 gitárra esett a választásom: Fender Telecaster, Fender Stratocaster vagy Gibson Les Paul. Eléggé a Fender Telecasterhez húz a szívem főleg Jimmy Page miatt, viszont nem tudom, hogy Jimmy Tele-je mennyire hasonlítana egy mai Player Series Tele-re. A Les Paul szintén nagyon bejön, viszont az jóval drágább, mint a két Fender.

Szóval ti melyiket ajánlanátok? És miért?

(Bónusz kérdés: Mekkora különbség van az azonos márkák között? Pl: Telecaster Player series - Tele Classic - stb.)

2019. máj. 22. 22:58
 1/10 A kérdező kommentje:

Amiket eddig néztem:

-Tele: [link]

-Strat: [link]

-Les Paul: [link]

2019. máj. 22. 23:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát ha rá tudsz áldozni 300+ ezret, annyiért már igen f#sza Teléket lehet venni használtan.

Erősen hanyagolnám az új hangszer vásárlást ebben az esetben.

2019. máj. 22. 23:53
 3/10 anonim válasza:

Fender stratom van...igazából megbántam, hogy nem telét vettem :D , de ez is fantasztikus.

A 3 gitár közül ,ha sok pénzem lenne , a les pault venném, de mivel nincs, igy max a telét a szép hangzása, hangszine miatt.

DE! ha neked a olyan kell ami "örökre jó" … ne sóherkodj.. inkább gyűjts rá egy évig :) , később úgyis megvennéd, ha ahhoz jobban húz a szived.

Utolsóra reagálva, valóban érdemes egyébként használtak között is bámészkodni, néha ki lehet fogni fillérekért nagyszerű dolgokat.

2019. máj. 23. 00:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Hol érdemes használt gitárokat nézni, ami megbízható is? Jófogáson kerestem, de ott nem nagyon vannak.
2019. máj. 23. 01:39
 5/10 anonim ***** válasza:
2019. máj. 23. 09:11
 6/10 anonim ***** válasza:

page használt még gibson sgt is. De amúgy vehetsz fender helyett squiert is. Az olcsóbb. De használt még danelectrot is. sztem az néz ki a lefszábban az összes gitár közül amit haaznált.

[link]

2019. máj. 24. 17:05
 7/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ODidAgdL40Y

szvsz led zeppelin stílushoz ez a legjobb. Hangilag, és kinézetileg is.

2019. máj. 24. 17:13
 8/10 Mojjo ***** válasza:

@6-7: Volt is már a kezedben Danelectro?

Nagyon nem ajánlom első gitárnak. Másodiknak sem. Lehet, harmadiknak sem. Olyan gitárosnak ajánlanám csak, aki igencsak tapasztalt, pontosan tudja, mit és miért akar, és vagy néha ezt a hangzásvilágot szeretné elérni, vagy poénból veszi a gitárt.

2019. máj. 24. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem volt még. De egy kicsit bővebben kifejthetnéd, hogy miért írtad ezt, mert el nem tudom képzelni, és tényleg érdekel, nem kötekedésből.

Így kívülálló ként csak a külsejét tudom meg ítélni, ami szvsz a legszebb gitár ami Page kezében volt valaha. Meg úgy általában is. Én kitenném a falra ha lenne ilyenem. A hangja meg kb a jazzmasterhez hasonlít, van ilyen stílus amihez ez a hangzás a legjobb. Nem tudom milyen hangszedők ezek egyébként.

Vagy esetleg a formája miatt írtad? Hogy kényelmetlen?

2019. máj. 24. 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:
mondjuk a Page elég beleszrós gitáros volt minden szempontból. (jó értelemben persze) Simán lenyomhatta volna az összes LZ turnét ezzel az egy gitárral.
2019. máj. 24. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!