Csak szerintem borzasztó kínos az AWS nevű zenekar viszlát nyár című száma?
Fú, hát te most aztán nagyon megmondtad a tutit. Olyan kemény vagy fiam, mint a kád széle.
Hány éves vagy amúgy? Mert én olyan 15 alattinak tippellek. Azok szokták mindig arra verni magukat, hogy ők milyen elit metálosok, és, hogy metálzene csak az lehet, amiben zúznak és hörögnek/ordibálnak elejétől a végéig. Mindezt azért, mert szeretik a Slipknotot, az Iron Maident, meg hallották a Metallica Black Album előtti lemezeit, és onnantól kezdve minden más csak szar lehet, ami nem hasonlít azokra.
Annyi ilyen korlátolt idióta volt az én korosztályomban is, mikor még én voltam kis tizenéves.
Barátkozni kéne a gondolattal, hogy a metálzenének rengeteg fajta típusa és változata van, és akár tetszik, akár nem, az AWS zenéje is egy közülük.
Igen, nem olyanok, mint a Metallica, náluk nem 5-6 perc az átlagidő dalonként, és nem az észnélküli zúzás megy minden dalukban. Keverik a dallamos részeket a zúzós betétekkel, csak nézz körbe, hogy külföldön hány banda játszik hasonló zenét. Megsúgom: rengeteg.
Szövegközpontú együttes, az éneklésen és a dalszövegen van a hangsúly, nem azon, hogy minél összetettebb és komplikáltabb legyen a zenei alap.
Örs pedig egy k**va jó és sokoldalú énekes, jól áll neki az üvöltözős-hörgős előadásmód, de tavaly ősszel ugyanezeket a dalokat egy sokkal lágyabb és érzelmesebb módon adta elő az akusztikus koncertjükön, kifogástalanul. Nem minden metálénekes állja meg ilyen jól a helyét, mindkét hangulatban.
Arról meg már nem is szólva, hogy talán az AWS nem a metálzene magasiskolája, de mindenképp kellenek ilyen lightosabb, könnyebben befogadható zenekarok is, mert ezek sokkal nagyobb eséllyel szerettetik meg a laikus emberekkel a metált, mint mondjuk egy Slipknot.
Jaaa, hogy ilyenekbe már nem gondolnak bele a nagy trú metálosok???
Ne haragudj, de látszik, hogy még csak 18 éves vagy... Mi az, hogy ebbe a műfajba nem illik bele az érzelmeskedés? Bármilyen stílust is képviseljen egy dal, éppen attól lesz jó ha van mögöttes tartalom, és nem üres szavak/hangok vannak egymás után pakolva. Mert csakis úgy tud érzelmeket kiváltani belőled egy szám, ha az énekes/zenekar is beleteszi a lelkét.
Van, aki a rockzenében talál magára, van aki a popzenében, de igazából mindannyian ugyanabból a célból hallgatunk zenét. Az, hogy neked mi az ami tetszik, és mi az amit képtelen vagy befogadni, általában ízlés kérdése. Pontosan emiatt, teljesen felesleges leszólnod a Viszlát nyárt. Oké, neked nem tetszik, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne.
Én személy szerint összetenném a két kezemet, ha a magyar zenekaroknak csak a fele olyan lenne, mint az AWS. Örs profi szövegíró, a srácokkal pedig nagyon jó zenéket raknak össze. Tehetségesek, ez nem kérdés. Kell ennél több? (Zárójelben megjegyzem, élőben messze nem "gumicukor rocknak" hangzanak a dalaik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!