Ghostemane sátánista?
Nem.
A szövegeiben megjelenik az okkultizmus és a mágia különböző formái, de ezeknek nincs sok köze a Sátánizmushoz. Sokszor tesz említést pogány istenekről, de ez sem arra utal, hogy az lenne. Crowleyt követi, olvassa a könyveit és párszor "reinkarnálr Crowley"ként utal magára. Persze egy keresztény számára már ez is elég lenne arra, hogy a Sátánista jelzőt használja rá, de ez nem ilyen egyszerű téma.
A Hexadaban megemlíti az ördögöt, azt mondja nem engedi neki, hogy elvigye, bár ez lehet más karakter szemszögéből szól.
A Plagues és a Pouyaval közösen csinált 1000 Rounds számában LaVey-t, az ateista Sátánizmus megalkotóját és annak követőire ezeket mondja:
LaVey egy kamu istenség (fake divine, nem tudom hogy fordítsam)
Csak azért hozná vissza az életbe, hogy arcba lőhesse
Rest In Piss, azaz "Nyugodj Húgyban"
Reméli, hogy a követői lógni fognak
Szóval iránta nem a legkedvesebb érzelmeket érzi. :D Ebben nem értek vele egyet, én szeretem LaVeyt, de ettől függetlenül imádom Ghoste zenéit.
A szövegei ezen kívül rengeteg dologról szólnak még, szerelemről, drogokról, halálról, ahhoz, hogy megértsd szerintem szükséges az angol, de ha nagyon nem megy és szeretnéd, akkor lefordítok neked párat. :D
A kedvenc metálbandámnak (Powerwolf) egyaránt vannak keresztény és "sátánista" zenéi.
Mikor rákérdeztek, azt felelték hogy ők csak róluk zenélnek, nem nekik, és egyik csoportba se tartoznak - se nem hívők, se nem sátánisták.
Tehát attól még, hogy megjelenik a zenében, még nem feltétlenül hisz is benne/követi az előadó.
Amúgy meg #1 tökéletes, részletes választ adott :)
Na az 5-ös szépen le lett pontozva, gratulálok.
Az euronymous zenéjéből is látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!