Hogy lehet valaki sátánista?
Igen, szerintem jobbára sérültek valamilyen módon. Nem kell ahhoz nagy trauma sem, hogy valaki csalódjon a világban, és ha nem találja meg a jót, a szépet az életében, akkor a gonosz dolgok felé fordul.
Mondjuk szerintem sokan divatból csinálják, nem hiszem, hogy mindegyik meggyőződéses lenne - ahogy a keresztények, buddhisták, muszlimok közül sem mindenki hisz 100%-ban abban, amit a vallás diktál. Persze az emberbe alapból be van építve a kételkedés, szóval ez normális és érthető is.
Igazi sátánistát tényleg nehéz találni, a legtöbb csak a divat miatt "imádja"
Mondjuk ahhoz, hogy valaki sátánista legyen, nem kell, hogy trauma érje.
Egyébként ugyan úgy imádhatja a sátánt, mint te az istenecskédet. Én spec. azt nem tudom felfogni, hogy az emberek hogy hihetnek ilyen hülyeségekben, de ez van.
A 4.-es igazat szólt, a sátánizmusnak több típusa van, amire te gondolsz az az ördögimádás, nem keverendő a LaVey-i sátánizmussal:
A kérdésedre a választ nem tudom biztosan, de gyanítom, hogy aki ördögimádással foglalkozik, az messze nem egészséges lelkületű ember. Szeretne minél gonoszabb lenni, és ehhez keresi úgy a természetfeletti támogatását, mint ahogy te is keresed a jóság terén a kereszténységben.
Egy híres ördögimádó sorozatgyilkos: Richard Ramirez
én ateista vagyok...tehát nem hiszek a te istenedben...én másban hiszek, lehet te így látod az istened, de én nem annak nevezem...
a lényeg, hogy én azt szoktam mondani ha létezik isteni és a sátán akkor én inkább a sátán pártját fognám...isten szeretetét sok ember között kell elosztani...de a sátánét csak egy maréknyi között...sokkal több jutna nekem belőle...én pl ezért követném inkább a sátánt...meg az "isten szolgái" kétszínűek...a szeretetről papolnak, de közben csak kihasználják az embereket és a keresztes háborúkat szították...én inkább elkerülöm az agymosó vallásokat és élek a saját belátásom szerint...akiknek meg szükségük van a vallás előnyeire (közösség, adomány...) azok vállalják be a hátrányokat is (agymosás, butítás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!